Business Hi-Tech

Pinterest discută cu Goldman Sachs şi JPMorgan pentru a se lista pe bursă într-un IPO de 1,5 miliarde dolari

Pinterest discută cu Goldman Sachs şi JPMorgan pentru a...

Autor: Alex Ciutacu

30.01.2019, 15:09 131

Pinterest, proprietarul website-ului cunoscut pentru fotografiile de fashion postate de utilizatorii din toată lumea, a angajat grupul bancar Goldman Sachs şi gigantul JPMorgan Chase pentru a asista compania în cadrul listării pe bursă anul acesta, potrivit Reuters.

Pregătirile pentru IPO-ul Pinterest vin într-un moment în care companiile de social media precum Facebook şi Twitter sunt luate cu asalt de politicieni în legătură cu politicile lor de privacy – scandalui şi provocări pe care Pinterest le-a evitat până acum.

Pinterest ar putea să strângă 1,5 miliarde dolari din IPO-ul care ar trebui să vină în primele şase luni din 2019, potrivit sursei citate.

Pinterest, care a fost evaluată la 12 miliarde dolari în ultima rundă de finanţare din 2017, se numără printre startup-urile de tehnologie care au devenit extrem de populare în ultimii ani şi care ţintesc IPO-uri de peste 1 miliard de dolari, precum Uber, Lyft, AirBnB şi Slack.

Compania din San Francisco a crescut rapid din 2008 când a fost fondat, iar în septembrie anul trecut avea circa 250 milioane utilizatori lunari.

Veniturile din 2018 s-au situat la 700 milioane dolari, cu 50% mai mari decât în 2017.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO