Business Hi-Tech

Platforma Airbnb va stabili automat tarifele pentru a maximiza câştigul proprietarilor

Platforma Airbnb va stabili automat tarifele pentru a...

Autor: Ioana Nita

13.11.2015, 00:00 1195

Compania americană Airbnb, care deţine platforma online cu acelaşi nume prin intermediul căreia utilizatorii pot găsi spaţii de cazare în diferite colţuri ale lumii, a introdus un nou sistem pentru automatizarea tarifelor percepute de proprietari, scrie portalul mashable.com.

Noua funcţionalitate, numită „smart pricing”, vine în completarea sistemului introdus de Airbnb la începutul acestui an care le oferea proprietarilor sugestii pentru majorarea sau reducerea tarifelor pentru a creşte numărul de rezervări făcute.

Înainte, utilizatorii erau nevoiţi să ajusteze manual tarifele, însă acum, prin intermediul „smart pricing”, aceştia trebuie să selecteze în prealabil un prag minim şi maxim pentru tariful perceput  pentru închirierea spaţiilor de cazare şi frecvenţa cu care vor să închirieze (ocazional sau cât de des posibil). 

Sistemul va ajusta automat tarifele astfel încât să maximizeze atât numărul de rezervări, cât şi valoarea încasărilor. Platforma Airbnb este disponibilă şi în România, în prezent fiind listate aproximativ 3.000 de spa?ii de cazare din ţară, majoritatea din Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO