Business Hi-Tech

Platforma Bolt a obţinut avizul tehnic din partea Ministerului Transporturilor

Platforma Bolt a obţinut avizul tehnic din partea...

Autor: Departamentul Economic

24.12.2019, 12:27 172

Platformă europeană de transport la cerere Bolt, activă în Bucureşti, Cluj Napoca şi Timişoara, a obţinut pe 20 decembrie avizul tehnic pentru operarea şi punerea la dispoziţie a platformei digitale de transport alternativ din partea Ministerului Transporturilor, informează compania. 

Aceasta era ultima etapă necesară în procesul de conformare la noua legislaţie introdusă în ţara noastră pentru domeniul ride-hailing.

Având în vedere condiţiile specifice de funcţionare a companiilor de ride-hailing, mai multe ţări au introdus în ultima vreme legislaţie specială sau proceduri de licenţiere pentru a reglementa atât activitatea platformelor online, cât şi pe cea şoferilor care le folosesc, fie pentru microîntreprinderile proprii, fie prin intermediul firmelor de flote. În toate ţările în care compania este prezentă, Bolt a luat prompt toate măsurile necesare pentru a se conforma legislaţiei locale şi a continuat să răspundă cât mai bine nevoilor utilizatorilor finali.

”Compania noastră a fost printre primele care au obţinut, în luna octombrie a acestui an, avizul tehnic provizoriu din partea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale,” a spus Cristian Sălceanu, Director de Operaţiuni Bolt România. ”Aprobarea, obţinută pe 20 decembrie, definitivează, practic, cadrul legal de funcţionare a platformei. Şoferii şi companiile partenere Bolt România se pot baza acum pe o platformă digitală care funcţionează respectând toate noile cerinţe ale legii.”

Depăşind cerinţele legale existente, tot începând din această toamnă, Bolt derulează şi în România un program prin care caută să neutralizeze amprenta de carbon a pasagerilor care folosesc serviciile sale, atât pe ruta până la preluarea acestora de către şoferi, cât şi până la destinaţia finală.

Denumit Green Plan, programul funcţionează deja în 24 de ţări inclusiv România. Prin acesta se calculează amprenta de carbon cu ajutorul organizaţiei Nature Capital Partners, un lider în domeniul său, şi se finanţează proiecte de eficienţă energetică, energie regenerabilă, reîmpădurire şi reducere a emisiilor, până la punctul de neutralizare a amprentei de carbon a clienţilor săi. Toate proiectele sunt verificate şi auditate în detaliu şi primele rapoarte cu privire la acest program al companiei vor începe să apară în 2020.

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, a fost înfiinţată de Markus Villig, în 2013. Este una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa şi Africa, având printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar şi pe Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Bolt are 30 de milioane de utilizatori înregistraţi în peste 35 de ţări din lume.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO