Business Hi-Tech

Platforma britanică de finanţare online Seedrs intră şi în SUA

Platforma britanică de finanţare online Seedrs intră...

Autor: Oana Stupinean

14.12.2015, 00:00 273

Platforma britanică de finanţare online Seedrs, lansată în 2012 şi care le permite utilizatorilor să investească în start-up-uri chiar şi sume mici, se va extinde în SUA dar şi pe alte pieţe din Europa ca urmare a creşterii numărului de start-up-uri noi înfiinţate, scrie Business Insider. „Suntem platforma care le oferă oamenilor acces la start-up-urile din Europa“, spune Jeff Lynn, CEO al Seedrs. Platforma de finanţare online le permite utilizatorilor să investească sume mici de bani, de la 30 de dolari, pentru acţiuni în start-up-uri.

„Credem că Europa devine o oportunitate de a investi. În mod normal, europenii investesc în Silicon Valley, dar creşterea numărului de start-up-uri nu trebuie trecută cu vederea“, mai spune Lynn. De asemenea, Lynn adaugă faptul că nu valoarea absolută a unei companii este cea mai importantă, ci banii pe care îi generează o investiţie pentru un utilizator. O investiţie de 100 de lire pentru o participaţie de 10% dintr-o companie care se va vinde cu un milion de lire va aduce un profit de 1.000 mai mare decât investiţia iniţială.

Recent, Seedrs a semnat un parteneriat cu banca ING pentru a intra astfel şi pe pieţele din Belgia şi Luxemburg, iar acum obiectivul companiei este ca platforma sa de finanţare să fie disponibilă şi în Germania, Austria, Elveţia şi ţările nordice. „SUA este o piaţă de termen lung, dar în Europa am găsit oportunitatea de a construi o prezenţă importantă până la sfârşitul anului 2016“, spune Lynn. Platforma online adună în fiecare lună finanţări de 3-5 milioane de lire. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO