Business Hi-Tech

Platforma de business angels Growceanu a dezvoltat o aplicaţie de investiţii în portofolii de startup-uri tech

Ciprian Man, unul dintre fondatorii Growceanu & Angels Keeper

Ciprian Man, unul dintre fondatorii Growceanu & Angels Keeper

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.03.2022, 00:00 116

Growceanu, platformă de business angels, anunţă lansarea unei aplicaţii de investiţii ce îşi propune să faciliteze crearea de portofolii de startup-uri tech, fără complicaţii legate de procesul administrativ, iar pentru anul 2022, platforma de business angels vizează tranzacţii cu o valoare totală de peste 2,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„În 2022 ne propunem să oferim investitorilor posibilitatea de a construi un portofoliu de 5-10 startup-uri tech, atât româneşti, cât şi internaţionale. Conexiunea cu fondatorii şi cu ceilalţi investitori este un element important chiar de la început, iar aplicaţia şi procesul investiţional Growceanu facilitează procesul administrativ şi elimină complicaţiile”, a spus Ciprian Man, unul dintre fondatorii Growceanu & Angels Keeper.

El a menţionat că aplicaţia Growceanu Investors are ca obiectiv să reunească într-un singur loc informaţiile necesare unui investitor business angel, de la date concrete despre startup-uri relevante, la detalii despre cine mai este interesat să investească şi în ce fază este runda„Tot aici, investitorii pot urmări şi participa la întreg procesul investiţional, gestionat de Growceanu.

Aplicaţia a înregistrat investiţii încheiate de peste 220.000 euro în primele două luni din an şi discuţii avansate pentru tranzacţii în valoare de peste 400.000 euro.”

Pentru anul acesta, platforma Growceanu vizează încheierea de tranzacţii cu o valoare medie de peste 100.000 euro, în contextul dezvoltării accelerate a ecosistemului startup-urilor.

Platforma Growceanu ţinteşte cu precădere companii din România şi ECE (CEE), dar şi companii cu dinamică din restul Europei, inclusiv Marea Britanie. Echipa de fondatori Growceanu estimează o creştere mai accelerată a numărului de startup-uri şi a nivelului investiţiilor din România, faţă de aceiaşi indicatori din ţări mai dezvoltate.

„Susţinerea startup-urilor regionale şi atragerea de investitori business angel este misiunea noastră şi vom face acest lucru cu atât mai mult în vreme de criză. Creşterea riscului investiţiilor convenţionale poate însemna o toleranţă mai mare pentru investiţiile în startup-uri. În acest caz, investitorii pot avea un impact individual real asupra parcursului unei companii. În contextul actual, simţim durerea Ucrainei, pe care o admirăm şi o sprijinim, dorindu-ne totodată să repornim cât mai curând activităţile care ne sunt comune. În acelaşi timp, empatizăm cu suferinţa cetăţenilor ruşi care dezaprobă vehement regimul Putin”, adaugă Ciprian Man.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO