Business Hi-Tech

Platforma de tranzacţionare B2B merXu, cu operaţiuni şi în România, a primit o finanţare condusă de Prosus Ventures pentru a accelera creşterea platformei sale în Europa

Attila Okányi, Country Manager merXu România şi Ungaria: În Ungaria am pornit în septembrie şi acolo avem deja peste 500 de firme înregistrate şi ne aşteptăm la valori similare şi pentru România

Attila Okányi, Country Manager merXu România şi Ungaria: În Ungaria am pornit în septembrie şi acolo avem deja peste 500 de firme înregistrate şi ne aşteptăm la valori similare şi pentru România

Autor: Adrian Seceleanu

17.11.2021, 01:09 726

merXu, platformă de tranzacţionare B2B online pentru companii din Europa Centrală şi de Est, utilizată de o gamă largă de companii - din domeniile electricitate şi iluminat, scule, construcţii, industrie şi construcţii maşini, printre altele - a finalizat o rundă de finanţare de Serie A condusă de Prosus Ventures, cu participare din partea investitorilor existenţi, Accel şi Point Nine.

Înfiinţată în 2020 de Przemyslaw Budkowski, Tomasz Nowak şi Sebastian Pietrowski, foştii CEO, COO şi Director de Dezvoltare ai Grupului Allegro, merXu este o platformă internaţională B2B pentru piaţa industrială care în prezent îşi desfăşoară activitatea în Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, România şi Slovacia. Pentru operaţiunile din România şi Ungaria, compania l-a recrutat pe Attila Okányi, fostul director general al platformei Autovit.ro, iar momentan echipa este formată din 6 persoane. Compania deserveşte mii de entităţi mici şi mijlocii, creând un mediu de afaceri sigur care conectează cumpărători şi vânzători verificaţi pentru a achiziţiona bunuri online.

Sumele obţinute prin strângerea de capital vor fi investite în următoarea fază de creştere a companiei, care include printre altele planuri de lansare în noi ţări europene, prioritizându-şi amprenta internaţională în Germania, acţiune lansată pe 15 noiembrie 2021.
merXu intenţionează să folosească fondurile pentru a integra funcţionalitatea plăţilor B2B din cadrul platformei sale şi pentru a-şi consolida echipa.

„Proprietarii de afaceri şi managerii de achiziţii petrec prea mult timp căutând vânzători profesionali şi de încredere. Pe de altă parte, producătorii au dificultăţi în a-şi extinde afacerile pe plan internaţional, confruntându-se cu provocări în ceea ce priveşte plăţile şi experienţa logistică. Am văzut tranziţia spaţiului B2C într-o experienţă în cea mai mare parte unitară astăzi – una care este aproape aşteptată. merXu doreşte să extindă această accesibilitate şi uşurinţă a achiziţiilor în ecosistemul B2B din Europa. Această nouă finanţare ne va permite să ne accelerăm creşterea şi să construim noi funcţii pentru clientul european”, a declarat Przemyslaw Budkowski, CEO şi co-fondator al merXu.

„Cele aproximativ 1,2 milioane de IMM-uri active în aceste România şi Ungaria reprezintă un potenţial important de creştere pentru noi, iar faptul că economia acestor două ţări înregistrează o rată de creştere peste media din UE, numărul IMM-urilor va creşte în continuare. Pe lângă oportunitatea de a face business, este şi o provocare pentru platforma merXu asigurarea unor servicii cu valoare adăugată clienţilor din România şi Ungaria”, a spus Attila Okányi, Country Manager merXu România şi Ungaria.

“Platforma merXu este recent tradusă şi în limba română, unde s-au listat 117 companii din România. Câteva dintre acestea, au început deja să facă tranzacţii cu Polonia şi Slovacia”, conform companiei.

„În Ungaria am pornit în septembrie şi acolo avem deja peste 500 de firme înregistrate şi ne aşteptăm la valori similare şi pentru România, ţară pentru care nu am început nicio campanie de marketing. Constatăm un grad mare de deschidere pentru utilizarea platformei, fiind şi o sursă foarte bună de informare privind preţurile diferitelor produse în cele şapte ţări unde suntem prezenţi. De altfel, pentru facilitarea tranzacţiilor transfrontaliere, am gândit inclusiv promoţii la transport, pentru care rambursăm până la maximum 1500 lei, dacă aceştia au cumpărat de echivalentul a 1000 lei dintr-o altă ţară,” conform lui Attila Okányi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO