Business Hi-Tech

Platforma locală de telemedicină ATLAS.app a ridicat o investiţie de 500.000 de euro de la eMAG Ventures. Platforma are 400.000 de utilizatori şi vizează extinderea regională

Bogdan Lefter şi Mihai Bran, fondatorii ATLAS

Bogdan Lefter şi Mihai Bran, fondatorii ATLAS

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.03.2022, 11:38 2225

Start-up-ul ATLAS, care a dezvoltat platforma de telemedicină ATLAS.app, a ridicat o investiţie în valoare de 500.000 de euro de la eMAG Ventures, program de investiţii pentru companii de tehnologie, care să susţină planurile de dezvoltare a platformei la nivel local şi regional, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Am reuşit să ne dezvoltăm organic, solid şi sănătos prin investiţii proprii şi cu multă perseverenţă, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie, iar rezultatele de până acum se datorează echipei (...). Investiţia atrasă de la eMAG Ventures este o confirmare a rezultatelor pe care le-am obţinut până în prezent şi ne dă încredere că vom reuşi să contribuim la dezvoltarea acestui segment de piaţă. (...) vom continua dezvoltarea în România şi ne vom extinde prezenţa şi la nivel regional”, au spus fondatorii ATLAS, Mihai Bran şi Bogdan Lefter.

În urma tranzacţiei, cei doi fondatori păstrează 87,5% din acţiuni şi se vor ocupa în continuare de dezvoltarea business-ului. 

„În contextul în care nevoia de servicii medicale este în creştere, tehnologia face şi mai accesibil accesul la recomandări şi soluţii din partea unor specialişti de top unui număr cât mai mare de oameni. Ne-am propus de la început să investim alături de antreprenori care folosesc tehnologia pentru a dezvolta soluţii inovatoare în beneficiul direct al oamenilor (...)”, a spus Bogdan Axinia, Managing Director al eMAG Ventures. 

Platforma a fost lansată în 2016 iar în prezent înregistrează un număr de 400.000 de utilizatori care pot beneficia de consultaţii online în psihoterapie, medicină, nutriţie, parenting, coaching sau wellbeing financiar.

Anul trecut, numărul utilizatorilor platformei a crescut cu aproximativ 70% faţă de 2020, în timp ce numărul utilizatorilor din afara graniţelor ţării a înregistrat o creştere de 30%. Cea mai mare creştere, de 80%, au înregistrat-o serviciile de nutriţie, urmate de cele de parenting (70%) şi cele de psihoterapie (50%).

Start-up-ul ATLAS îşi propune să digitalizeze mare parte din serviciile medicale private care se ridică la aproximativ 15 miliarde de lei şi se află pe un trend crescător, potrivit estimărilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO