Business Hi-Tech

Platforma online Airbnb devine al treilea cel mai valoros start-up din lume, după ce a fost evaluat la 25,5 mld. dolari

Platforma online Airbnb devine al treilea cel mai valoros...

Autor: Oana Stupinean

08.12.2015, 13:39 1042

Airbnb, platforma online lansată în SUA prin care se pot închiria direct de la proprietar, oriunde în lume, camere, apartamente sau case a obţinut confirmarea finanţării de 1,5 miliarde de dolari din iulie, care evaluează compania la 25,5 mld. dolari, scrie Business Insider.

Finanţarea a fost condusă de fondul american de investiţii General Atlantic, urmând ca şi Hillhouse Capital să aibă o participare substanţială.

Evaluarea Airbnb îl face al treilea cel mai valoros start-up din lume, după Uber şi Xiaomi. Ultima evaluare Airbnb atingea 10 miliarde de dolari.

Această finanţare este egală cu cea mai mare finanţare de acest tip obţinută de o companie privată de tehnologie, cele 1,5 miliarde de dolari încasate de Facebook în 2011.

Platforma online, lansată în urmă cu şapte ani, îi permite oricărui utilizator să închirieze online o unitate de cazare, dar şi să comunice direct cu gazdele prin intermediul aplicaţiei mobile sau a versiunii web. Pe plan local, platforma este disponibilă din 2011, aceasta câştigând treptat popularitate. În primele nouă luni ale acestui an, peste 27.000 de persoane din întreaga lume s-au cazat în locaţii din România înscrise pe Airbnb, potrivit reprezentanţilor companiei americane.

Start-up-ul a avut rezervări în valoare de peste două miliarde de dolari, dublu faţă de anul trecut. Start-up-ul lansat  în 2008 şi este în plin process de extindere în Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO