Business Hi-Tech

Playerfy, aplicaţie pentru amatorii de fotbal, vrea să strângă între 125.000 – 200.000 euro pe platforma Rōnin

Playerfy, aplicaţie pentru amatorii de fotbal, vrea să...

Autor: Ioana Nita

01.08.2022, 09:00 184

Start-up-ul Playerfy, care a dezvoltat o aplicaţie pentru amatorii de fotbal, se listează pe data de 1 august 2022 pe platforma de crowndfunding Rōnin cu socpul de a strânge o finanţare cu o valoare cuprinsă între 125.000 - 200.000 de euro pentru accelerarea dezvoltării businessului. Cu o competiţie de amploare deja organizată şi peste 800 de meciuri jucate, Playerfy este platforma care oferă pasionaţilor de fotbal ocazia de a se întâlni şi de a organiza meciuri. Aplicaţia se adresează atât jucătorilor amatori de fotbal, cât şi managerilor de echipe. Prin intermediul Playerfy, toţi cei care vor să joace fotbal, dar nu au echipă îşi găsesc parteneri pe teren. Tot ce au de făcut este să-şi creeze un profil de jucător, să se conecteze cu alţi jucători şi să acorde calificative colegilor.

Cu Playerfy, managerii de joc găsesc un teren şi organizează meciul la data stabilită cu echipele. De asemenea, pot îmbunătăţi performanţele acestora prin analiza profilurilor jucătorilor şi invitarea celor mai buni în echipa.

„48% dintre fanii sportului rege practică fotbal – zilnic sau de 4, 5 ori pe săptămână, conform GfK. Avem în România peste 700.000 de persoane care iubesc să joace fotbal, de la jucătorii amatori, la cei profesionişti”, a spus Liviu Zorilă, unul dintre iniţiatorii aplicaţiei. „Playerfy răspunde nevoii concrete a acestora şi este un agregator al comunităţii fanilor fotbalului. Această comunitate va fi probabil şi principalul nostru investitor. Prin campania de finanţare de pe Ronin vrem să dezvoltăm şi să diversificăm funcţiile platformei, dar şi să ducem la nivelul superior ştacheta competiţională prin organizarea unei ligi oficiale de fotbal amator”, a adăugat el.

„Acesta este un exemplu concret că platforma de crowdfunding şi investiţii Rōnin oferă posibilitate de finanţare nu doar pentru start-up-uri tech, ci din orice alt domeniu. Rōnin este o punte între antreprenori şi investitorii de tip crowd şi susţinem orice persoană să investească într-un business în care crede printr-o contribuţie minimă de 100 de euro. Şi pentru că Playerfy reprezintă răspunsul la o întrebare pe care mulţi oameni o ridică, suntem convinşi că targetul său de finanţare va fi atins în cel mai scurt timp”, a precizat Ovidiu Ghiman, cofondator Rōnin.

În acest moment, încă 400 de start-up-uri din diferite domenii economice sunt în curs de analiză şi listare pe platforma Rōnin. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO