Business Hi-Tech

Plus Computers: Vanzarile au crescut cu 40%

12.10.2008, 17:57 28

Plus Computers Group, furnizor clujean de produse IT si multimedia, a realizat in primele opt luni din acest an o cifra de afaceri de aproximativ 3,9 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 40% fata de perioada similara din 2007, cand vanzarile companiei clujene au fost de aproximativ 2,8 mil. euro.

Tinand cont de evolutia vanzarilor din prima parte a acestui an, Plus Computers estimeaza ca va obtine pana la finele lui 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 6 milioane de euro.
"Evolutia pietei IT in trimestrele doi si trei a fost dificila datorita conditiilor de creditare si a blocajelor create de intarzierea platilor de catre Ministerul Educatiei pentru Programul Euro 200. Factorii care au influentat pozitiv evolutia indicatorilor financiari in primele opt luni din acest an sunt extinderea canalului propriu de distributie, incheierea de noi parteneriate si dezvoltarea celor existente, dar si cresterea vanzarilor online", a declarat pentru ZF Transilvania Gabriel Nistor, directorul executiv al Plus Computers Group.
Potrivit reprezentantului grupului clujean, principalele surse de majorare a vanzarilor Plus Computers Group pana la finele anului in curs vor fi cresterea pietei de notebook-uri. De asemenea, compania estimeaza vanzari in crestere pentru sistemele PC pe fondul scaderii pretului la unele componente de baza precum procesoarele sau HDD-urile.
Plus Computers Group mizeaza anul acesta pe un nou sector de nisa, odata cu lansarea unei platforme de vanzari online care va comercializa exclusiv produse software, site-ul www.azsoft.ro.
Pentru anul in curs, reprezentantii companiei estimeaza o crestere de 150% a volumului de vanzari la licente software, crestere datorata noului magazin online, si o cifra de afaceri de cel putin 200.000 de euro din vanzarea de software in cadrul acestui site.
Pana la sfarsitul lui 2008, compania preconizeaza sa aiba un total de 30.000 de vizitatori unici pentru acest site.
Conform oficialilor companiei Plus Computers, volumul cel mai mare de vanzari realizate online se inregistreaza in prezent la sistemele de operare, sistemele antivirus-antispam si proiectare asistata catre companii, precum si pe segmentul de jocuri PC, PlayStation si utilitare PC.
"Pentru a sustine departamentul de vanzari software, planuim si lansarea unui forum, strict pe acest domeniu, proiect care se va concretiza, probabil, catre sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor", spune Gabriel Nistor.
Comercializarea produselor Plus Computers se realizeaza prin canalele de distributie din tara, a magazinelor de retail, a magazinelor virtuale ecost.ro si azsoft.ro si a punctelor de lucru din Cluj-Napoca, Targu-Mures si Medias.
Pana la finele anului in curs Plus Computers Group intentioneaza sa se mute intr-un sediu nou, cu facilitati de depozitare si productie marite, pentru care este estimata o investitie de peste 500.000 de euro.
In prezent compania a concesionat un teren in parcul industrial Tetarom I cu o suprafata de aproximativ 5.000 de mp si a demarat constructia sediului.
Plus Computers Group a fost infiintat in 2002 si are trei asociati. Compania comercializeaza produse si servicii IT si multimedia si este unic distribuitor al Gaussian, care ofera software pentru calcule si simulari fizico-chimice.
Obiectul principal de activitate al Plus Computers este fabricarea si comercializarea calculatoarelor, numarul de angajati al grupului clujean fiind in prezent de 35 de persoane.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO