Business Hi-Tech

Plus Computers vede afaceri in scadere cu 30%

20.07.2009, 17:45 29

 

Plus Computers Group, furnizor clujean de produse IT si multimedia, estimeaza pentru acest an o scadere a cifrei de afaceri de aproximativ 30%, pana la valoarea de 3,6 mil. euro. Compania a realizat in 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 5,2 mil. euro, in crestere fata de anul precedent. In 2007 vanzarile Plus Computers Group au ajuns la 4,8 mil. euro.

"In prima parte a anului am inregistrat o diminuare a vanzarilor de pana la 40% in conditiile in care piata in domeniul nostru de activitate a scazut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului 2008. Cererea pentru produsele noastre este mult mai mica fata de anul trecut, iar solutia care ne va ajuta sa trecem de aceasta perioada de criza este optimizarea costurilor", a declarat pentru ZF Transilvania Gabriel Nistor, directorul executiv al Plus Computers Group.

Comercializarea produselor Plus Computers se realizeaza prin canalele de distributie din tara, a magazinelor de retail, a magazinelor virtuale ecost.ro si azsoft.ro si a punctelor de lucru din Cluj-Napoca, Targu Mures si Medias.

"Nicio companie din domeniu nu mizeaza in acest an pe cresteri ale vanzarilor fata de 2008, in conditiile in care efectele crizei financiare vor fi resimtite si in urmatoarea perioada de timp. Sunt optimist si cred ca incepand din toamna piata o sa se deblocheze", spune Gabriel Nistor.

Compania a inceput sa aiba probleme inca de anul trecut, in parte si din cauza intarzierilor cu care s-au incasat banii datorati de stat prin programul Euro 200.

"Evolutia pietei IT in trimestrele doi si trei din 2008 a fost dificila din cauza conditiilor de creditare si a blocajelor create de intarzierea platilor de catre Ministerul Educatiei pentru Programul Euro 200", a declarat Gabriel Nistor.

Plus Computers Group este distribuitorul marcilor Dell, Lenovo, Toshiba, Philips, Sony, Samsung, Mercury, A-Data, Asus, Gigabyte, Intel, AMD, Western Digital, Seagate, Maxtor, Kingmax, Canon, Lexmark, Benq, Sparkle, Fujitsu-Siemens.

Compania desfasoara si activitati de proiectare, implementare si mentenanta a retelor de calculatoare, retele de cablare structurata de date si voce, sisteme de securitate a retelelor informatice, solutii wireles, aplicatii software.

Plus Computers Group a fost infiintat in anul 2002, are trei asociati si comercializeaza produse si servicii IT si multimedia. Obiectul principal de activitate al Plus Computers este fabricarea si comercializarea calculatoarelor, numarul mediu de angajati la inceputul anului fiind de 35 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO