Business Hi-Tech

Plus GSM face achizitii pentru a ajunge pe locul doi in topul partenerilor Orange

06.04.2007, 21:37 91

Compania Plus GSM, distribuitor de telefonie mobila si partener Orange, a finalizat achizitionarea companiei Avangarde din Timisoara, care detinea un lant de retail telecom format din sapte magazine. Lantul de magazine Avangarde acopera zona de est a Romaniei, unitatile fiind prezente in Arad, Timisoara si Caras-Severin.
Oficialii Plus GSM nu au dorit sa faca publica valoarea tranzactiei. Evaluate strict din punct de vedere imobiliar, valoarea celor sapte magazine Avangarde se ridica la 100.000-140.000 de euro, conform unor surse din piata.
Compania Plus GMS a avut in 2006 o cifra de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro, iar reprezentantii estimeaza pentru anul in curs o crestere de aproximativ 25%, pana la 12,5 mil. euro.
Aceasta preluare face parte din strategia pe 2007 a companiei Plus GSM, care prevede extinderea lantului de magazine la 60, fata de 45 cate se aflau in portofoliul companiei clujene inainte de preluare.
"Vrem sa ajungem pe locul doi printre partenerii Orange, ca volum de vanzari. Pentru a ne atinge acest target a trebuit sa dezvoltam prezenta in zona Timisoara-Arad, unde eram descoperiti. In plus am inceput, inca de anul trecut, extinderea pe zona de Sud-Muntenia", a declarat pentru ZF Transilvania Razvan Cuc, presedintele companiei Plus GSM.
Compania RT Plus GSM a deschis in luna martie un magazin la Bucuresti si intentioneaza sa deschida luna aceasta un magazin la Pitesti, in cadrul mall-ului Euromall. De asemenea, s-au semnat contracte pentru inca doua magazine, unul in cadrul mall-ului Polus de la Cluj si unul pentru viitorul Sora Mall din Targu Mures.
"Pana acum am mizat pe dezvoltare organica, dar acum situatia de pe piata ne cere sa recurgem la achizitii pentru a ne putea dezvolta. Aceasta este prima achizitie majora pe care compania noastra o face, dar nu exclud pe viitor posibilitatea de a mai recurge la aceasta metoda. In plus intentionam sa gasim un partener financiar care sa poata sustine ritmul actual de dezvoltare, pentru a ne atinge tinta pentru locul doi in 2008", a mai spus Razvan Cuc.
In decembrie anul trecut Plus GSM a finalizat amenajarea noului sediu, in valoare de aproximativ 1 milion de euro si a trecut printr-un proces de rebranding, investitie care a depasit 100.000 de euro, conform estimarilor oficialilor companiei. Noul sediu al companiei are o suprafata utila de aproximativ 1.500 mp si este realizat pe un teren de 1.800 metri patrati. Plus GSM are in prezent 200 de angajati. Plus GSM a fost infiintata in 1994 de catre fratii Razvan si Tudor Cuc, compania devenind in 1998 partener Dialog (Orange). Plus GSM este al patrulea distribuitor Orange la nivel national, ca volum de vanzari.
Piata locala a retailerilor de telefonie mobila si accesorii a fost marcata anul trecut de mai multe tranzactii.
Germanos, cel mai mare retailer telecom de pe piata locala (144 de magazine in martie 2007), a fost preluat anul trecut de operatorul de telefonie mobila Cosmote, in cadrul unei tranzactii realizate in Grecia, tara de origine a ambelor companii. Compania ar putea ajunge in acest an la o retea de 200 de unitati.
Grupul Euro-GSM, fondat in 1997 in Cluj-Napoca de Silvia si Zsolt Fodor, a facut anul trecut mai multe achizitii. In luna martie 2006 compania a achizitionat Digital GSM, care avea o retea de 23 de magazine.
Dupa sase luni, retailerul a operat o a doua achizitie, cumparand de la firma Rurin din Brasov reteaua Kartel. Euro-GSM avea la inceputul acestui an circa 130 de magazine. Grupul de firme Euro-GSM (distributie si retail GSM) estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri cumulata de aproximativ 260 mil. euro.
Tot anul trecut, omul de afaceri Sorin Stoica a cedat catre fondul de investitii GED Capital controlul retailerilor Dasimpex (partener Orange), Lexor (partener Vodafone) si Dasino (partener Telemobil - Zapp).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO