Business Hi-Tech

Policolor a lansat o aplicaţie prin care se pot vopsi virtual încăperile

Policolor a lansat o aplicaţie prin care se pot vopsi...

Autor: Ioana Nita

10.09.2014, 00:00 1130

Policolor, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de lacuri şi vopsele, a lansat aplicaţia mobilă „Policolor” prin intermediul căreia utilizatorii îşi pot alege nuanţa de vopsea pentru încăperea pe care o redecorează, vizualizând în prealabil pe smartphone sau tabletă cum vor arăta pereţii vopsiţi în culoarea aleasă.

„Noutatea constă în faptul că folosim şi prelucrăm imaginea reală a încăperii pe care vrem să o vopsim. Clientul îşi poate «vedea» propria cameră redecorată în diverse variante înainte de a cumpăra vopseaua şi, nu în ultimul rând, poate beneficia de sfatul asistentului virtual, dacă nu se poate decide în privinţa nuanţelor potrivite”, a declarat Alexandra Rusu, director marketing al Policolor Arhitectural. Pentru a folosi aplicaţia, utilizatorul trebuie să fotografieze mai întâi încăperea, iar apoi să aleagă una dintre cele 3.000 de nuanţe puse la dispoziţie şi zonele (peretele/pereţii) pe care doreşte să îi vopsească.

Astfel, utilizatorii pot vizualiza camera în nuanţa aleasă sau recomandată de asistentul virtual şi pot distribui „încăperea virtuală” pe reţelele de socializare precum Facebook sau Twitter, precum şi pe e-mail. Aplicaţia, disponibilă gratuit în Google Play (Android) şi App Store (Apple) foloseşte o tehnologie pentru pictarea în jurul obiectelor care conservă umbrele şi luminozitatea pentru a reproduce cât mai bine nuanţa aleasă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO