Business Hi-Tech

Polonezii de la Asseco cumpără 60% din furnizorul şi integratorul de sisteme de telecomunicaţii BS Telecom Solutions. Asseco: „Pentru piaţa din România această extindere va oferi acces la serviciile de trafic inteligent şi Smart City bazate pe inteligenţa artificială”

Polonezii de la Asseco cumpără 60% din furnizorul şi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.02.2022, 15:05 157

Asseco SEE (ASEE), cea mai mare companiei IT din Europa de Est, parte a grupului polonez de IT ASSECO, a achiziţionat o participaţie de 60% în cadrul BS Telecom Solutions (BSTS), furnizor şi integrator de sisteme de telecomunicaţii din Bosnia şi Herţegovina, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei poloneze.

„Noua achiziţie asigură premisele companiei de a se extinde pe piaţa globală, în timp ce pentru piaţa din România această extindere va oferi acces la serviciile de trafic inteligent şi Smart City bazate pe inteligenţa artificială, o opţiune importantă pentru administraţiile publice”, au spus reprezentanţii Asseco SEE.

De asemenea, obiectivul acestei achiziţiei este ca Asseco SEE să poată oferi clienţilor servicii integrate de digitalizare.

„Cred că ASEE, împreună cu echipa BSTS îşi va spori excelenţa, cunoştinţele şi încrederea în domeniul telecomunicaţiilor, precum şi în domeniul bancar, al producţiei de software şi al serviciilor electronice", a spus Tomasz Ciborek, Directorul Departamentului de Operaţiuni de Vânzări al Grupului ASEE.

Asseco SEE este prezentă pe piaţa din România din 2005, iar în prezent are aproximativ 120 de angajaţi la nivel naţional şi o cifră de afaceri de peste 130 de milioane de lei.

„ASEE a ocupat o poziţie de lider în Bosnia şi Herţegovina în calitate de furnizor de servicii şi producător de software în sectorul financiar de la începutul activităţii. Am construit o poziţie de lider de piaţă şi de motor al schimbării, fiind recunoscuţi în comunitatea de afaceri ca o companie pregătită pentru cele mai recente provocări şi pentru aplicarea tehnologiilor transformaţionale, cum ar fi serviciile cloud, analiză, big data şi AI. Urăm bun venit celor de la BSTS, un nou membru al echipei ASEE”, a spus Darko Glamočanin, directorul executiv al ASEE Sarajevo.

De asemenea, misiunea BSTS se bazează pe cercetarea şi dezvoltarea de noi servicii, produse şi tehnologii proprii, soluţii de inginerie în domeniul telecomunicaţiilor, proiectare şi inginerie de sisteme inteligente pentru companiile de telecomunicaţii.

„Intrarea în cadrul grupului ASEE este semnificativă din punctul de vedere al consolidării poziţiei companiei în Bosnia şi Herţegovina şi în regiune. De asemenea, reprezintă o şansă pentru extinderea companiei pe piaţa globală. Grupul ASEE poate contribui în mare măsură la extinderea produselor noastre pe noi pieţe. Pe de altă parte, BS Telecom Solutions, în calitate de lider regional în domeniul sistemelor inteligente de trafic şi al soluţiilor pentru oraşe inteligente, va completa portofoliul de produse ASEE cu produsele sale, va consolida şi va confirma poziţia de lider a ASEE în verticale industriale noi sau existente", a spus Mirza Varatanović, director al BS Telecom Solutions (BSTS).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO