Business Hi-Tech

Polonezii de la Asseco vor cumpăra o firmă de soft din Rusia

Autor: Adrian Seceleanu

27.08.2012, 19:15 191

Grupul polonez Asseco, unul dintre cei mai mari zece producători de software din Europa după venituri, care are operaţiuni şi în România, va cumpăra pachetul majoritar de acţiuni la un producător de aplicaţii pentru sectorul bancar din Rusia, scrie Wall Street Journal. Achiziţia va avea loc în ciuda relaţiilor istoric dificile dintre cele două ţări, adaugă publicaţia americană.

Preluarea va fi finalizată în octombrie, a declarat Adam Goral, fondatorul şi directorul executiv al Asseco, fără a preciza numele companiei sau valoarea tranzacţiei.

Achiziţia din Rusia va oferi Asseco acces la o piaţă cu o valoare anuală de 14,3 mld. euri anul trecut, şi care are o rată ridicată de creştere. Anul trecut veniturile consolidate ale Asseco au fost de 1,5 mld. dolari, conform WSJ.

Asseco Polonia, care era iniţial un puţin cunoscut producător de soft pentru băncile cooperatiste din ţară, a devenit numărul şapte în topul după venituri al producătorilor de soft din Europa, după o serie de achiziţii în Europa şi Israel.

Grupul polonez Asseco a achiziţionat în ultimii cinci ani cu 23 mil. euro trei companii de IT şi software în România. Grupul avea la finele anului 2011 200 de angajaţi pe plan local şi avea în plan să-şi continue expansiunea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO