Business Hi-Tech

Polonezii de la Netmedia cumpara unul dintre cele mai mari site-uri locale de turism

Polonezii de la Netmedia cumpara unul dintre cele mai mari site-uri locale de turism
05.04.2010, 23:05 80

Compania poloneza NetMedia, specializata in comertul electronicsi in principal in servicii de turism online, cu afaceri deaproximativ 30 mil. euro in 2009, a intrat pe piata romaneasca prinachizitionarea a 70% din actiunile C & D Solutions din Brasov,proprietarul site-urilor turistice Tourism Guide.ro siAllSeasons.ro.

Tranzactia reprezinta prima achizitie internationala aNetMedia.

TourismGuide.ro, unul dintre site-urile detinute de firmabrasoveana, care prezinta oferte de cazare din Romania sistrainatate, este unul dintre cele mai vizitate site-uri de profilde pe piata locala, cu 375.000 de clienti unici luna trecuta,potrivit datelor disponibile pe site-ul trafic.ro. Cele maivizitate portaluri de turism din Romania in februarie 2010 erau,potrivit trafic.ro si SATI, infoturism.ro (368.643 clienti unici),tourismguide.ro (360.148 clienti unici) si iturism.ro (262.379clienti unici). Compania brasoveana C & D Solutions,inregistrata in anul 2003, a avut in 2008 un profit net de 4.137 deeuro la o cifra de afaceri de 661.440 de euro. Reprezentantiifirmei brasovene nu au putut fi contactati pana la inchidereaeditiei.

"Netmedia creste de cativa ani intr-un ritm rapid. Prin aceastaachizitie vrem sa repetam in Romania succesul din Polonia.Transferul modelului nostru de business pe piata din Romania nu artrebui sa fie o problema", a declarat Michael Bee, vicepresedinteal Netmedia, fara a oferi detalii despre valoarea tranzactiei."Deschiderea unui business pe aceasta piata atractiva si cuperspective promitatoare ar trebui sa contribuie la dezvoltareagrupului nostru", a adaugat oficialul Netmedia.

Compania poloneza a fost infiintata in 2006, ca rezultat alfuziunii intre firmele AWP Multimedia si Net Travel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO