Business Hi-Tech

Portalul de servicii online al MAI a fost accesat de peste 8,9 milioane de ori

Portalul de servicii online al MAI a fost accesat de...

Autor: Petru Mazilu

02.06.2024, 12:22 42

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că portalul său a fost accesat de peste 8,9 milioane de ori. Utilizatorii au utilizat site-ul, printre altele, pentru a obţine cazierele juridice şi pentru a face programări la serviciul paşapoarte.

Portalul de servicii online al Ministerului Afacerilor Interne (https://hub.mai.gov.ro/O) a fost accesat de peste 8,9 milioane de ori, fiind create peste 462.000 de conturi, anunţă reprezentanţii instituţiei.

Serviciul de eliberare online a cazierelor judiciare a fost utilizat de aproape 500.000 de persoane, începând cu luna februarie 2023, când a fost lansat pe platforma Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, serviciul pentru obţinerea cazierului rutier a înregistrat 329.000 de utilizări. Acesta a devenit disponibil online începând cu 18 mai 2023.

MAI anunţă că „aproximativ 1,2 milioane de cetăţeni români au beneficiat de avantajele serviciului ePAŞAPOARTE, care permite programarea on-line pentru depunerea documentelor în vederea obţinerii paşaportului”. Prin acest serviciu, pot fi selectate data, ora şi locul în care solicitantul va merge pentru depunerea documentelor necesare eliberării paşapoartelor.

Cel mai accesat serviciu, cu peste 2 milioane de accesări, este cel dedicat recrutărilor MAI.

„Platforma pentru recrutare a devenit extrem de populară, cu peste 2 milioane de accesări. Toate informaţiile despre concursurile din cadrul ministerului sunt disponibile pe hub.mai.gov.ro, serviciul fiind activ din 16 octombrie 2023”, a precizat MAI.

Portalul de servicii online al MAI a fost creat pentru „a facilita accesul rapid al cetăţenilor şi al sectorului privat la serviciile oferite de structurile ministeriale”.