Business Hi-Tech

Posibil atac cibernetic la Parcul Natural Lunca Mureşului, din Arad. Poliţia a deschis o anchetă

Posibil atac cibernetic la Parcul Natural Lunca...

Autor: Departamentul Corespondenţi

30.05.2017, 19:07 132

Potrivit reprezentanţilor Parcului, pagina de internet este victima unui atac cibernetic, despre care conducerea spune că ar fi avut loc asupra companiei din Statele Unite ale Americii, care găzduieşte portalul.

„Am luat măsuri rapide pentru că pagină noastră este accesată şi de către foarte mulţi copii. Din păcate serverul care a găzduia pagină de internet a Parcului Natural Lunca Mureşului a fost atacat cibernetic în momentul accesării vizitatorii fiind redirecţionaţi către pagini de internet diferite. Din acest motiv, administraţia Parcului a fost nevoită să blocheze accesul la site, urmând că găzduirea paginii de internet să fie schimbat pe un alt server şi sperăm că nu va fi nevoie de refacerea completă a acesteia”, a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul Parcului Natural Lunca Mureşului, Paul Hac.

Conducerea Parcului Natural Lunca Mureşului a blocat, deocamdată, pagina pentru accesul din browser, însă se confrunta cu problema accesului prin motorul de căutare, astfel că s-a luat decizia ca pagina să fie blocată complet.

Conform unor informaţii, pagina Parcului nu a fost vizată în mod special, ci compania care o găzduia, fiind afectate toate paginile gestionate de compania respectivă. Atacul ar fi urmărit atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori pe paginile pe care erau redirecţionaţi cei care accesau pagina Parcului.

Conducerea Parcului Natural Lunca Mureşului a decis să sesizeze şi Poliţia Judeţului Arad care a deschis o anchetă în acest caz.

Parcul Natural Lunca Mureşului are o suprafaţă totală de 17.455,2 ha, dintre care pădurile ocupă 6.467 hectare. Parcul se întinde de-a lungul râului, până la frontiera cu Ungaria, aici trăind câteva sute de specii de păsări şi animale. În excursiile prin parc, turiştii se pot întâlni oricând cu căprioare, mistreţi, iepuri, fazani sau cerbi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO