Business Hi-Tech

Poşta vrea să schimbe regulile în retailul GSM cu un ghişeu în care să fie oferte de la toţi operatorii

Poşta vrea să schimbe regulile în retailul GSM cu un...

Autor: Adrian Seceleanu

14.12.2013, 17:23 3521

Compania de stat Poşta Română, cel mai mare operator local de profil, are în plan să introducă în premieră pe piaţa din România un serviciu prin care clienţii vor putea contracta în oficiile poştale abonamente sau servicii de telecomunicaţii sau cartele preplătite de la orice operator de pe piaţă, a declarat Ion Smeeianu, directorul general al companiei.

„Nu vom acorda exclusivitate niciunui operator. Vrem să avem oferte de la toţi operatorii“, a declarat Smeeianu. Serviciul propus de Poştă, denumit „Ghişeul Telecom“, ar reprezenta o schimbare majoră pentru piaţa de retail de telecom din România - care în acest moment este formată fie din reţele ale operatorilor, fie din reţele de magazine ale unor companii independente care au însă contracte de exclusivitate cu un singur operator de comunicaţii.

Până în prezent doar cartelele preplătite de la diferiţi operatori sunt disponibile în diferite reţele de magazine care nu sunt specializate în telecom, însă până acum niciun retailer nu a reuşit să pună „pe raft“, în acelaşi loc, oferte de abonamente de la Cosmote, Orange, RCS& RDS şi Vodafone, permiţându-i clientului să aleagă dintre ele.

Poşta are în plan însă să listeze toate ofertele şi să îşi şi asiste clienţii în a o alege pe cea mai bună utilizând comparatorul de tarife lansat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comu­ni­caţii, a spus Smeeianu. „Dacă clientul ştie deja ce vrea, atunci doar semnează contractul de abonament, dacă nu, îl ghidăm“, a spus el în cadrul unei conferinţe organizate de revista „Comunicaţii mobile“.

Planul Poştei Române de a schimba piaţa de retail GSM are totuşi un punct slab, pentru că rămâne la mâna operatorilor de telecom, care pot opta sau nu să participe la acest proiect. În prezent, Poşta Română poartă discuţii cu grupul Cosmote / Romtelecom, care s-a arătat interesat de proiect, a spus Smeeianu.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO