Business Hi-Tech

O poveste ca în Silicon Valley. O companie americană a cumpărat cu câteva “milioane de dolari” un start-up românesc din IT fondat în 2014 de Ştefan şi Diana Neculai, înfiinţat la numai un an după ce au terminat Automatica la Politehnica din Bucureşti. „Când Apple a cumpărat o a doua licenţă de la noi am desfăcut o sticlă de şampanie“.

O poveste ca în Silicon Valley. O companie americană a...

Autor: Adrian Seceleanu

20.06.2018, 00:08 6608

Froala Labs, un start-up fondat în 2014 de programatorii Ştefan şi Diana Neculai, care a construit un produs cu care a ajuns lider la nivel global, cu peste 6.000 de clienţi în peste 100 de ţări, printre care se numără şi giganţii Apple şi Samsung, a fost achiziţionată integral, într-o tranzacţie  ce poate fi evaluată la câteva milioane de dolari, de firma americană Idera, un furnizor de soft pentru companii.

„Am vândut acţiunile firmei în cadrul tranzacţiei. În ultimele 12 luni, Froala a avut încasări de peste 1 milion de dolari, iar pentru tranzacţie am obţinut un multiplicator foarte bun“, au declarat într-un interviu exclusiv cu ZF fondatorii companiei, Ştefan şi Diana Neculai. Conform estimărilor din piaţă şi luând în calcul exituri similare pe aceeaşi piaţă, tranzacţia a fost de câteva milioane de dolari, având în vedere şi marja ridicată de profit cu care lucra compania. „Compania a fost mereu una foarte profitabilă. Am avut o marjă de profit undeva în jur de 90%“, au spus fondatorii Froala. Ei nu au dorit să facă niciun comentariu în legătură cu valoarea tranzacţiei.

„Clienţii noştri vor avea acum acces la cel mai bun modul de editare text din lume pentru aplicaţii web“, a declarat Robert Warmack, lider tehnic pentru produsele de dezvoltare aplicaţii web din cadrul Idera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO