Business Hi-Tech

Power Net Consulting: Doar 7% din companiile locale respectă noile reguli de prelucrare a datelor personale

Power Net Consulting: Doar 7% din companiile locale...

Autor: Ioana Nita

18.10.2017, 00:05 442

Majoritatea companiilor din România, peste 70%, au implementat până în prezent mai puţin de jumătate din re­gulile GDPR (General Data Protection Regulation) - noul regulament cu privire la prelucrarea datelor personale care urmează să intre în vigoare din mai 2018 la nivelul în­tre­gii Uniuni Europene, potrivit datelor preliminare ale unui stu­diu realizat de firma Power Net Consulting, unul dintre ju­că­torii importanţi de pe piaţa locală de integrare de soluţii IT&C.

„În circa 72% din companiile care au răspuns chestionarului nostru, gradul de implementare a regulamentului GDPR este sub 50% şi doar 7% dintre ele respectă în prezent în totalitate noile reguli de prelucrare a datelor personale. În plus, în 86% din cazuri, companiile nu au desemnat încă o persoană pe poziţia de responsabil cu protecţia datelor“, a declarat Emil Munteanu, managing partner şi acţionar în cadrul Power Net Consulting. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO