Business Hi-Tech

Power Net Consulting vrea afaceri de 20 mil. euro

Power Net Consulting vrea afaceri de 20 mil. euro

Emil Munteanu: Am reusit sa venim cu preturi mai mici

21.05.2009, 22:02 563

Integratorul Power Net Consulting tinteste o cifra de afaceri de cel putin 20 mil. euro anul acesta, dupa ce a incheiat primele trei luni ale anului cu un rulaj de 9 mil. euro, de patru ori mai mult decat in aceeasi perioada din 2008.
Compania a crescut puternic anul trecut, de la 6 mil. euro la 27 mil. euro, in urma castigarii unui numar mare de licitatii publice. "Fiind o companie mai mica si costurile interne au fost reduse si am reusit sa venim cu preturi mai mici", explica Emil Munteanu, directorul executiv si unul din actionarii companiei.
Sectorul public genereaza aproximativ trei sferturi din cifra de afaceri a companiei. Printre clienti se numara Administratia Nationala a Vamilor, Camera Deputatilor, Departamentul National Anticoruptie, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), Ministerul Administratiei si Internelor, Romtelecom si Societatea Nationala Nuclearelectrica. Pe segmentul privat, Power Net lucreaza cu firme precum Elmec (Nike) sau Humanitas.
Power Net spune ca a castigat anul trecut un contract de cateva milioane de euro cu Romtelecom si a participat, de asemenea, la licitatie pentru dotarea cu laptopuri si imprimante a medicilor de familie din Romania, unde a castigat doua regiuni din cele opt in care a fost impartita tara. Valoarea contractului s-a ridicat la peste 3 mil. euro.
"2008 a fost un an bun pentru IT, pentru ca au fost multe proiecte publice derulate pe fonduri europene - principalul segment pe care ne axam. Din acest motiv, nu am avut probleme cu incasarea banilor", a spus Munteanu. Marja de profit a fost de 5-10%, potrivit oficialilor companiei.
Anul acesta, Power Net asteapta un rulaj de cel putin 20 mil. euro, din cauza calendarului politic incarcat. "La fel s-a intamplat si la sfarsitul anului trecut, cand nu am atins cifra la care ne asteptam. Trimestrul al patrulea aduce de obicei un 'boom', insa ma astept ca si anul acesta sa fie mai slab", a mai spus reprezentantul companiei. De altfel, cresterea mare din primul trimestru al anului a fost cauzata de un numar de proiecte amanate la finele lui 2008, printre care si un proiect de data center cu IGPR in valoare de 5 mil. euro.
Power Net intermediaza de asemenea solutii de finantare pentru clientii sai, colaborand cu doua firme de consultanta pe fonduri structurale.
Power Net a fost infiintata in 1999 de trei persoane fizice (Emil Munteanu, Stefan Mustata - director tehnic si Eduard Dimitriev - director general). Compania s-a axat initial pe servicii de outsourcing si acum furnizeaza solutii complete hardware/ software. Pe partea de aplicatii informatice, Power Net are un parteneriat cu CA (Computer Associates), unul dintre cei mai mari producatori de sofware de business din lume.
Power Net a pornit cu trei angajti si a ajuns in prezent la 25 de salariati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO