Cum se pregătesc companiile pentru trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat: Firmele care oferă soluţii de salarizare îşi actualizează softurile, iar unii angajatori susţin că au costuri suplimentare zero

15 nov 2017 Autor: Adelina Mihai

♦ Controversata măsură de trecere a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, care va intra în vigoare în 2018, este văzută ca o mişcare pur administrativă de către unii angajatori ♦ În acelaşi timp, firmele care oferă soluţii software de resurse umane lucrează de zor la actualizarea soluţiilor informatice pentru a ţine pasul.
 
„Eu sunt printre cei care consideră că trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat este o falsă problemă. Firma externă care se ocupă, printre altele, de calcularea lună de lună a salariilor a pregătit deja implementarea noului sistem”, a spus Adrian Porfir, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide, care controlează producătorul de materiale de construcţii Megaprofil. Compania are 120 de angajaţi în România, iar Adrian Porfir spune că niciun angajat nu va fi afectat negativ de aceste modificări. „Sunt mai degrabă modificări de natură administrativă. Costurile suplimentare pe care le avem în urma acestor modificări sunt zero”, a mai spus Adrian Porfir.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2017

 
Cuvinte cheie:
solutii
, angajare
, angajator
, angajatori
, firme
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide