Business Hi-Tech

Pregăteşte Apple "cardul de debit" iPhone5?

Pregăteşte Apple cardul de debit iPhone5?

Autor: Adrian Voicu

18.10.2010, 14:36 58

Apple lucrează la un telefon ce permite plata prin tehnologiacontactless NFC, iPhone 5 fiind cel mai probabil platforma care vasuporta această utilitate, conform publicaţiei Huffington Post.

Deşi compania este foarte cunoscută pentru păstrarea secretelorîn cadrul unor astfel de proiecte, Brett King scrie în articol cănoul telefon v dispune de mai multe elemente ce îi vor permiteutilizatorului să facă plăţile prin tehnologia contactless.

Mai multe despre tehnologia contactlessNFC

Astfel, conform patentului înregistrat de Apple, noul telefon vaavea instalată o aplicaţie pentru plăţi, şi unele elemente hardwarece vor permite astfel de plăţi, precum o bandă biometrică ce vapermite autentificarea prin intermediul amprentei degetelor) şi unchip asemănător celor aflate în prezent pe cardurile bancareactuale.

Speculând pe această temă, autorul consideră că nu este exclusca chiar Apple să îşi facă o instituţie bancară prin intermediulcăreia utilizatorii să poată realiza astfel de tranzacţii.

Încă din august, publicaţiaTechCrunch a anunţat că Apple l-aangajat pe Benjamin Vigier, expert în domeniul near fieldcommunication (NFC), pentru a pregăti un telefon care să permitămicroplăţile.

Se estimează că anul 2011 va fi anul NFC, multe companiianunţând intenţia de a realiza astfel de telefoane, precum Sagemsau Nokia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO