Business Hi-Tech

Premieră: 16 start-up-uri din Republica Moldova - printre care se numără şi fintechul Fagura, în faţa investitorilor din Bucureşti, în cadrul unui eveniment dedicat

Premieră: 16 start-up-uri din Republica Moldova -...
18.10.2022, 14:10 256

16 startupuri din Republica Moldova, care activează în domenii precum SaaS, EdTech, E-commerce, VR, Foodtech, se vor prezenta, astăzi în faţa comunităţii de investitori din România în cadrul Moldova Startups Day, un eveniment organizat de XY Partners, accelerator de startup-uri din R. Moldova, în colaborare cu Early Game Ventures şi Startup Moldova.

"Ecosistemul de startup-uri din Moldova a început să-şi facă simţită prezenţa în Estul Europei şi nu numai, iar evenimente precum „Moldova Startup Day” deschid porţile spre recunoaşterea  Chişinăului ca un hub cu potenţial ridicat de inovaţie atât pentru investitorii din România cât şi din alte ţări europene. Comunitatea de Business Angels din România, în general, şi TechAngels, în special, are know-how extins şi necesar pentru asistenţă şi suport de dezvoltarea a unor poveşti de succes şi implicit anticipăm un  potenţial de sinergie ridicat. Dorim să vedem cât mai multe startup-uri din Moldova, dar şi din România care au ambiţia de a scala pe pieţe mari şi de porni încă din prima zi cu o strategie de scalare a produsului/serviciului pe care îl dezvoltă tocmai pentru că se nasc în cadrul unor pieţe mici”, a declarat Cosmin Curticapean, vicepreşedinte al TechAngels.

Echipele participante care vor susţine prezentări în cadrul evenimentului sunt:

Unde.io -  o platformă de marketing pentru evenimente cu un magazin de bilete integrat, care îi ajută pe organizatorii de evenimente să îşi construiască o audienţă loială şi să crească vânzările.

unde.io asigură că fiecare organizator să-şi vândă toate biletele pentru următorul lor eveniment.

Les Perles SRL - este o platformă e-commerce care produce şi vinde bijuterii din perlă naturală şi ajută fiecare femeie să-şi găsească perla sa!

Bloomcoding - este prima şcoală virtuală de programare care utilizează tehnologiile VR şi AR în curriculum. „Credinţa noastră fermă este că programarea este următoarea formă de alfabetizare a secolului XXI. În era digitală, a programa înseamnă a reuşi”, afirmă membrii echipei.

ROCMAN - dezvoltă o platformă de lucru digitală ROCMAN – ce sistematizează procesul de recrutare, ajută recrutorii şi organizaţiile să automatizeze sarcinile de recrutare, să gestioneze candidaţii şi să angajeze persoana potrivită, utilizând eficient resursele personale şi ale angajatorului.

Dely.io - dezvoltă o soluţie SaaS de comerţ electronic şi livrare, elaborat pentru a ajuta reţelele de restaurante să-şi stabilească propriile operaţiuni de livrare, în scopul optimizării impozitelor.

ViarLive - dezvoltă un instrument online pentru a ajuta proprietarii de imobil, hoteluri şi restaurante să-şi creeze tururi virtuale interactive cu uşurinţă.

Lectio - dezvoltă o platformă unde studenţii sau orice alte persoane cu acces la aplicaţie vor avea posibilitatea de a însuşi subiectele teoretice prin vizualizarea şi manipularea cu obiecte de diferite mărimi în realitatea virtuală. Lectio oferă experienţa de a prezenta într-o realitate virtuală captivantă prin care va spori interesul fata de obiectul de studii, va spori rata de retenţie a informaţiei pâna la 75% şi drept consecinţă va diminua timpul de însuşire a unui concept şi calitatea cunoştinţelor în general.

FLORAL SOUL SRL - Soul este un brand e-commerce ce oferă servicii de înverzire cu plante de ghiveci, pentru oficii şi spaţii rezidenţiale, prin abordarea individuală a fiecărui client.

Foodobox - este o aplicaţie mobilă care ajută restaurantele, brutăriile şi supermarketurile să vândă alimente care se apropie de data de expirare sau în formă necomercială în loc să le arunce, pentru a reduce risipa alimentară.

TalkEarn - aplicaţia care ajută experţii să-şi monetizeze cunoştinţele prin apeluri web plătite în Crypto, iar utilizatorii să primească servicii online de încredere.

Mentors Hub - Mentors Hub reprezintă o platformă de networking ce ajută mentorii în crearea şi comercializarea cursurilor, materialelor educaţionale, prin intermediul instrumentelor online şi feedbackului de pe platformă.

MetaFarm Group PLC - dezvoltă o punte între industria agroalimentară şi Farmingul virtual, pentru a ajuta să conecteze industria agroalimentară reală şi industria VR Gaming, cu cele mai noi tendinţe de pe piaţa digitală, cum ar fi MetaVerse şi tehnologia Blockchain, creând astfel veriga lipsă dintre economia reală şi economia virtuală.

Edusmart - este un sistem educaţional online, care ajută părinţii copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-12 ani să depăşească obstacolele întâmpinate în procesul educaţional prin soluţii personalizate.

FAGURA - o platformă de investiţii în împrumuturile persoanelor şi ale companiilor, prin care investitorii obţin profit mai mare decât la depozitele bancare, iar împrumutaţii obţin finanţare cu o experienţă mai bună decât la bancă şi cu dobânzi mai mici decât la companiile de microfinanţare.

Click School - oferă training şi mentorat pentru a începe o carieră în domeniul IT. Şcoala lucrează după principiul learn now, pay later. Dacă studenţii nu obţin un job – nu vor achita. „Suntem responsabili de succesul tău. Ne-am convins că modul nostru de predare şi asistenţa în căutare de job aduc rezultatul pe care ţi-l doreşti”, menţionează fondatoarele Click School.

BOLDExperience.is - este platforma care crează, vinde şi închiriază soluţii de new media art şi experienţe senzoriale către brand-uri şi agenţii de marketing necesare pentru lansări de produse, festivaluri şi alte evenimente offline / online. Platforma oferă o bibliotecă mare de soluţii verificate, care pot fi livrate în termen de 7 zile fără riscuri de eşec şi care vor aduce brand-ului awareness, brands reach, brand visibility şi engagement cu consumatorii săii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO