Business Hi-Tech

Premieră: Chinezii de la Huawei au vândut mai multe smartphone-uri decât sud-coreeni de la Samsung în T2 şi s-au situat pe primul loc în piaţa globală

Premieră: Chinezii de la Huawei au vândut mai multe...

Autor: Dorin Oancea

30.07.2020, 11:42 269

Huawei Technologies din China a preluat titlul de cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume de la Samsung Electronics în al doilea trimestru al anului, relatează Reuters.

Huawei a livrat 55,8 milioane de dispozitive în perioada aprilie-iunie, peste cele 53,7 milioane de dispozitive livrate de Samsung, conform datelor companiei de cercetare Canalys.

Compania chineză a fost afectată de sancţiunile SUA, care i-au perturbat afacerile, dar cele mai reccente date arată că domină piaţa chineză. Huawei vinde acum aproape două treimi din telefoanele sale în China.

Vânzările Huawei au scăzut cu 5% faţă de acelaşi trimestru din 2019, în timp ce Samsung a înregistrat o scădere de 30% din cauza cererii slabe pe pieţe cheie, inclusiv Brazilia, Statele Unite şi Europa.

"Afacerile noastre au demonstrat o rezistenţă excepţională în aceste momente dificile", a spus un purtător de cuvânt al Huawei.

Vânzările interne au crescut cu 8%, dar livrările de peste hotare ale Huawei au scăzut cu 27% în trimestrul 2.

Samsung a declarat joi că se aşteaptă ca cererea smartphone-urilor să fie ridicată în a doua jumătate a anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO