Business Hi-Tech

Premieră în România: O clasă de la ASE devine laborator de blockchain după o investiţie de 50.000 de euro a companiei Modex, fondată de Mihai Ivaşcu

Mihai Ivaşcu, CEO Modex (stânga) şi Nicoale Istudor, rector ASE (dreapta)

Autor: Alex Ciutacu

03.03.2020, 13:12 3244

Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) devine una dintre primele universităţi din lume care introduce tehnologia blockchain în curriculă, după un parteneriat cu compania de blockchain Modex, fondată de antreprenorul român Mihai Ivaşcu.

Printr-o investiţie estimată la 50.000 de euro, o sală cu o capacitate de 80 de locuri va deveni laborat de blockchain pentru studenţii tuturor facultăţilor din cadrul ASE, începând din toamna anului 2020.

„Ca absolvent al Academiei de Studii Economice sunt extrem de emoţionat că mă aflu astăzi aici, avându-l pe domnul rector alături, în sala în care am făcut şi eu cursuri cu mulţi ani în urmă, sală pe care acum, ca fondator al unei companii de tehnologie, am posibilitatea să o modernizez pentru studenţi. Modex este un produs tehnologic de ultimă generaţie dezvoltat de programatori români şi este în ADN-ul nostru să oferim ceva înapoi societăţii în care ne-am format. ASE-ul merită o sală de curs amenajată de Modex, care să se ridice la nivelul epocii digitale în care trăim cu toţii”, a precizat Mihai Ivaşcu, CEO Modex.

Potrivit parteneriatului semnat la începutul săptămânii de Mihai Ivaşcu şi Nicolae Istudor, rectorul ASE, specialiştii Modex vor organiza evenimente educaţionale, workshop-uri, conferinţe ştiinţifice pentru studenţi şi comunitatea academică.

Tehnologia blockchain este una dintre principalele inovaţii tehnologice ale acestui deceniu, care vor avea cel mai mare impact în modelarea următrului deceniu, alături de big date, machine learning, inteligenţă artificială sau Robotic Process Automation (RPA). 

Ce ştim despre Modex

Compania de blockchain Modex, parte a grupului M3 Holdings fondat de antreprenorul român Mihai Ivaşcu, care a atras finanţări de la investitori precum Merryl Lynch şi JPMorgan prin şase runde de finanţare, şi-a deschis în luna noiembrie un birou în Silicon Valley.

„Odată cu intrarea pe piaţa americană de enterprise ca o companie care dezvoltă noi tehnologii şi care are în ADN-ul ei inovaţia, Modex şi-a urmat drumul şi a deschis primul său birou de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii în Silicon Valley. Core-ul echipei de programatori rămâne la Bucureşti, headquarter-ul nostru este în continuare la Londra, dar Silicon Valley va fi o punte pentru dezvoltările tehn­o­logice ulterioare, cu un accent deosebit pus pe cercetare şi dezvoltare“, a spus Alin Iftemi, head of business, Modex la deschiderea biroului din Silicon Valley.

Modex a luat naştere în 2017 sub umbrela grupului M3, fondat de antre­prenorul român Mihai Ivaşcu odată cu înfinţarea aplicaţiei de transfer de bani Moneymailme în 2015. Compania mai are în prezent birouri în Bucureşti, Londra, Gibraltar şi Monaco.

Inaugurarea biroului din Silicon Valley, care era progamată iniţial pentru primul trimestru din 2020, a avut loc mai devreme, în contextul impactului peste aşteptări al intrării pe piaţa americană în luna septembrie cu produsul BCDB (Modex Blockhain Database), care dă tonul unui model de business de tip SaaS în rândul companiilor de blockchain – în care promovează caracteristicile de imu­ta­bilitate şi securitate ale tehnologiei, la costuri mai reduse. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO