Business Hi-Tech

Premii în valoare de 350.000 euro la competiţia de la finalul programului Spotlight 2021: „Pe parcursul celor 5 săptămâni de desfăşurare a programului, fondatorii startup-urilor vor beneficia de peste 1.000 de întâlniri cu lideri ai industriei de tehnologie”

Premii în valoare de 350.000 euro la competiţia de la...

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.09.2021, 09:29 64

How to Web oferă premii în valoare de 350.000 de euro în cadrul Spotlight 2021, unul dintre cele mai importante programe din Europa de Est ce pune la dispoziţia micilor antreprenori oportunitatea de a întâlni peste 100 de experţi şi investitori care să îi ajute să îşi extindă afacerea la nivel global, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii How to Web printr-un comunicat de presă.

„Premiul, reprezentând cea mai mare sumă acordată până acum de la lansarea programului, este sindicalizat de către un grup de investitori, printre care se regăsesc TechAngels, SeedBlink, Growceanu, GapMinder Venture Partners, RocaX, Simple Capital şi Transylvania Angels Network (T.A.N.). Suma este oferită ca aport la o viitoare investiţie în startup, sub forma unui convertible note.”

Pe lângă acest premiu-investiţie, startup-urile participante în program vor avea acces şi la alte beneficii oferite de către partenerii principali, precum: acces la un workshop educativ organizat de Google pentru toate startup-urile care se înscriu în program; pachetul de cont curent “Antreprenor Optimist Plus”, acordat gratuit până pe 31 decembrie 2022 de către BRD - Groupe Société Générale, cu un card de debit Business Mastercard aferent, pentru toate startup-urile admise în program, dar şi servicii de consultanţă fiscală şi juridică din partea KPMG România pentru cele mai bune 3 startup-uri din program.

„Acest proiect are calitatea de a genera un pionierat educaţional cu privire la crearea startup-urilor de succes, prin familiarizarea antreprenorilor cu brandingul şi validarea produselor, provocările pieţei de masă, parteneriatele durabile şi investiţiile în afaceri stimulate de idei inteligente. Startup-urile, ca orice model de afaceri, traduc ceva din mentalitatea culturală pe care o îmbrăţişează un fondator sau un antreprenor“, a spus René Schöb, Partner, Head Tax and Legal, KPMG în România.

De asemenea, din totalul startup-urilor înscrise, vor fi selectate până la 40 de echipe. Programul va începe oficial în data de 4 octombrie, atunci când vor fi anunţaţi participanţii, şi se va desfăşura online până pe 21 noiembrie 2021.

„Aşa cum se întâmplă anual, Spotlight se va încheia cu o competiţie între startup-uri: pe 22 şi 23 noiembrie vor avea loc semifinalele, când vor fi alese cele 10 startup-uri finaliste, urmând ca finala să aibă loc pe 24 noiembrie. Echipele îşi vor expune cele mai bune pitch-uri în faţa unui juriu format din investitori şi experţi pentru a câştiga premiul-investiţie de 350.000 de euro, oferit de TechAngels, SeedBlink, Growceanu, GapMinder Venture Partners, RocaX, Simple Capital, Transylvania Angels Network.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO