Business Hi-Tech

Preşedintele ANCOM: Ţinta pe 2017 - să reducem blocajele birocratice în dezvoltarea reţelelor de comunicaţii

Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM: După ce toate normele şi reglementările vor fi emise va exista un cadru clar pentru construirea reţelelor, lucru care nu s-a întâmplat până acum

Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM: După ce toate normele şi reglementările vor fi emise va exista un cadru clar pentru construirea reţelelor, lucru care nu s-a întâmplat până acum

Autor: Adrian Seceleanu

21.12.2016, 00:06 335

Cătălin Marinescu afirmă că într-un an de zile operatorii de telecom vor completa mai puţine hârtii şi vor avea costuri mai mici în construirea de reţele.

Coşmarul birocratic cu care se confruntă în prezent operatorii de telecom în proiectele de extindere a reţelelor - auto­riz­a­ţii eliberate cu întâr­ziere sau blocate de primării, tarifele mari, nejus­tificate economic solicitate pentru a utiliza domeniul public sau stâlpii com­paniilor de energie - va fi redus semni­ficativ de anul viitor.

Simplificarea vine odată cu intrarea în vigoare a legii infrastructurii şi a emiterii de către Auto­ritatea de Reglementare în Co­mu­ni­caţii (ANCOM) în colaborare cu alte in­stituţii a unor norme tehnice privind construirea de reţele şi a reglementării pre­ţurilor ce pot fi solicitate pentru utilizarea domeniului public sau privat, susţine Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

„Cred că în noua situaţie vor fi nişte condiţii mult mai clare pentru că acum operatorii pierd şi mult timp şi multe resurse tocmai pentru că nu sunt foarte clare condiţiile în care îşi pot dezvolta reţelele, cred că vor fi stimulaţi să utilizeze tot mai mult în comun elementele de infrastructură şi vor dezvolta reţelele cu costuri mai mici. De fapt acesta este şi scopul acestei legi (159 pe 2016 - n. red.)”, a declarat într-un interviu pentru ZF Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

Care este situaţia de la care se pleacă acum? Companiile de comunicaţii au dreptate când reclamă problemele pe care le întâmpină în relaţia cu primăriile sau, spre exemplu, cu marii proprietari privaţi de reţele de stâlpi pe care sunt instalate cablurile companiilor de telecom, afirmă Marinescu.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Health&Pharma Summit'24