Business Hi-Tech

Preşedintele sindicatului SNTM despre întâlnirea cu managementul Telekom: Nu s-au prezentat date concrete despre impactul restructurării; grupul nu vrea să facă disponibilizări ci să îi motiveze pe angajaţi să plece de bunăvoie

Preşedintele sindicatului SNTM despre întâlnirea cu...

Autor: Adrian Seceleanu

03.05.2017, 10:45 5757

Echipa de management a grupului Telekom România, condusă de directorul general Miroslav Majoros şi directorul de resurse umane Carmen Dumitrache nu a prezentat în cadrul întâlnirii de marţi cu sindicatele date concrete despre impactul procesului de restructurare prin care vor trece companiile din grup asupra numărului de angajaţi cu funcţii manageriale sau de execuţie, a declarat pentru ZF Florin Bica, preşedintele Sindicatului Naţional Telecomunicaţii Mobile (SNTM), organizaţie sindicală afiliată BNS şi care este reprezentativă la nivelul unităţilor Telekom Mobile Communications (fostul Cosmote), Germanos Telecom Romania şi Sunlight România. La întâlnire au fost invitate simultan toate sindicatele din grup, întâlnirea având loc în intervalul 13,00-15,00. Conform liderului de sindicat la întâlnire au mai participat din partea echipei de conducere: directorul de personal Dorina Aldescu, directorul de comunicare Ruxandra Vodă şi avocatul Anca Toia.

Miroslav Majoros „ a prezentat un cadru general al <<remodelării>>, fără să ofere detalii despre numărul disponibilizărilor, atât în ceea ce priveşte personalul managerial, cât şi cel de execuţie”, a susţinut Bica.

Echipa de management a grupului de companii Telekom îşi doreşte să nu lanseze un proces formal de disponibilizări, care presupune mai multe etape birocratice inclusiv notificarea  autorităţilor, ci să le propună angajaţilor de ale căror servicii ajunge la concluzia că nu mai are nevoie să îşi încheie contractele de muncă prin acordul părţilor, conform lui Bica. Echipa de management a declarat că „salariaţii pot conveni să plece <<de bună voie>>, ceea ce înseamnă că ei nu vor fi introduşi în categoria salariaţilor disponibilizaţi. Cu alte cuvinte, numărul concedierilor se va împiedica în semantica dintre restructurări şi <<motivarea>> salariaţilor de a pleca de bună voie”. Este „o practică familiară din experienţa românească Deutsche Telekom”, a atacat Bica.

El a menţionat că sindicatul ar fi avut întâlniri la Ministerul Muncii şi Inspecţia Muncii în legătură cu procesul de reorganizare al companiilor din grupul Telekom.
Conform informaţiilor obţinute anterior de ZF, salariaţii Telekom ar putea primi o sumă dublă la plecarea din companie dacă aleg să încheie contractele de muncă prin acordul părţilor decât în cazul în care ar fi disponibilizaţi. În ultimii ani procesele de restructurare au îmbrăcat frecvent această formă, a plecării oamenilor prin încheierea de comun acord a contractelor.

Una dintre puţinele informaţii clare prezentate în cadrul întâlnirii a fost aceea că procesul de reorganizare va fi implementat de la 1 iulie, termen care ar fi aproape imposibil de atins luând în calcul procedurile implicate şi faptul că echipa de management susţine că nu ştie în acest moment câţi oameni sunt afectaţi, susţine reprezentantul SNTM.

„Singurul aspect menţinut si reiterat in întâlnirea avută a fost că data de implementare a proiectului rămâne aceeaşi, respectiv 1 iulie 2017, când acesta devine aplicabil. La întrebarea SNTM <<cum aveţi în vedere ca într-un termen rămas de 20 zile să discutam date concrete despre disponibilizări şi numărul salariaţilor implicaţi, când la acest moment nu le puteţi oferi?>> răspunsul s-a lăsat aşteptat în zadar. Astfel, dacă până la data de 1 iulie 2017 avem 60 de zile rămase, minus 20 zile pentru preaviz, conform legii, minus 20 zile cadru de consultări obligatorii cu sindicatele, rezultă că mai rămân doar 20 de zile de implementare efectivă. Nu au fost oferite detalii nici de data aceasta. Este în mod cert o perioadă insuficientă pentru ca directorul general să dispună un plan concret al disponibilizărilor, cu excepţia situaţiei în care acesta este deja planificat şi în mod deliberat neprezentat sindicatelor”.

Reprezentanţii SNTc, cel mai mare sindicat din grupul Telekom, nu au putut fi contactaţi de ZF pentru a oferi detalii despre întâlnire.

De ce se ţin consultări cu toate companiile şi sindicatele simultan dacă din punct de vedere juridic şi fiscal funcţionăm ca entităţi separate?

Preşedintele SNTM a atacat şi faptul că administraţia Telekom a convocat şi susţinut consultări cu toate companiile din grup, chiar dacă acestea nu sunt integrate juridic şi fiscal.

„SNTM a sesizat că la această întâlnire în care toate sindicatele prezente, reprezentative sau nu, sunt chemate să întâlnească o conducere unică, care ne prezinta o strategie unică, o structură organizaţională remodelată, despre un intitulat grup unic de companii care nu este constituit juridic”, conform lui Bica. „Am solicitat să fie consemnat faptul că întâlnirea nu respectă confidenţialitatea instituită legal, pentru fiecare societate în parte, aşa cum rezultă din reprezentativităţile obţinute în instanţa judecătorească şi a contractelor de muncă negociate individual. Un subiect <<prioritar>> al întâlnirii a fost reprezentat de modalitatea prin care companiile vor deveni mai eficiente urmare a schimbării denumirii departamentelor, din nou fără a se face distincţie între companiile diferite juridic şi fiscal.”

Acţionariatul companiilor din grupul Telekom este unul comun însă participaţiile celor doi acţionari - statul român şi grupul elen OTE (Deutsche Telekom) - diferă în cadrul entităţilor. Integrarea operaţională a companiilor din grup, care a presupus eliminarea structurilor duble de management şi numirea unei echipe unice de conducere a fost realizată în mandatul fostului CEO Nikolai Beckers pe baza unui acord de la fostul ministru PSD al comunicaţiilor Dan Nica. Acordul a lăsat însă în aer problema integrării juridice a companiilor şi a evaluării companiilor care formează grupul.


Ce au declarat ieri reprezentanţii Telekom

Echipa de management a grupului Telekom România a confirmat ieri seară că le-a prezentat marţi sindicatelor din companie planul strategic de remodelare al businessului, fără a oferi însă practic date suplimentare despre acesta.

“Ca parte a dialogului social şi a procesului de implementare a programului de remodelare a afacerii demarat în acest an, astăzi au avut loc consultări între managementul Telekom România şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale reprezentative din companiile grupului Telekom România.

În cadrul întâlnirii, echipa de management a Telekom România a prezentat obiectivele strategice ale programului de remodelare a afacerii, ceea ce implică o serie de iniţiative pentru a îmbunătăţi procesele orientate către clienţi, precum şi noul model operaţional care urmează să fie implementat începând cu 1 iulie.

Aşa cum am anunţat anterior, programul iniţiat în acest an are ca obiectiv optimizarea operaţiunilor Telekom România, pentru a deservi mai bine clienţii şi pentru a îmbunătăţi performanţa de business. Toate schimbările operaţionale şi de remodelare a proceselor care vor fi implementate în această perioadă au fost gândite strategic şi vor fi detaliate pentru a servi acestui obiectiv”, au spus reprezentanţii Telekom.

Un proiect demarat în februarie

Proiectul de reorganizare New Telekom a fost anunţat public de directorul general Miroslav Majoros în februarie. El a declarat atunci că grupul trebuie să-şi schimbe rapid structura şi modelul operaţional „greoi“ - asemănător unei „instituţii de stat“ - după care funcţionează în prezent pentru a fi capabil să ia decizii rapid şi pentru a putea lansa o ofensivă comercială care să-i permită să stopeze declinul veniturilor şi al cotei de piaţă cu care cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile se confruntă de mai mulţi ani. „Compania pare acum un om greoi care se mişcă lent. Trebuie să ne antrenăm pentru a intra în formă“, a sintetizat el planul, adăugând că o ţintă a acestuia o reprezintă numărul mare de manageri din grup.De la momentul anunţării în public a planului de reorganizare, compania a făcut o primă mutare comercială agresivă, ieşită din tiparele cu care obişnuise după rebranding şi mai apropiată, ca spirit, de perioada Cosmote, când compania creştea puternic. Grupul nu a mai oferit alte detalii despre planul de reorganizare, însă procesul a avansat, conform planului enunţat de Majoros. Grupul Telekom a mai primit însă în această perioadă o lovitură: compania de cablu RCS&RDS a raportat pe 19 aprilie că a obţinut anul trecut la venituri de 615 mil. euro un profit operaţional (EBITDA) de 202 mil. euro de la operaţiunile din România, depăşind astfel grupul fostelor companii Cosmote şi Romtelecom, care au raportat un EBITDA de 175 mil. euro la un business de 985 mil. euro.

Guvernul Dragnea / Grindeanu, care a trimis recent 4 oameni fără experienţă în comunicaţii în CA-ul Telekom, evită să comenteze subiectul

Reprezentanţii Guvernului Dragnea / Grindeanu şi ai Ministerului Comu¬nicaţiilor condus de Augustin Jianu nu au făcut până în prezent niciun comentariu în legătură cu obiectivele pe care le urmăresc în cadrul procesului de restructurare, în condiţiile în care statul român mai deţine încă 46% din acţiunile fostului Romtelecom şi puţin peste 10% din acţiunile fostei companii Cosmote.
Ciprian Boloş, Dragoş Vlad, Alin Matei şi Raluca Ioana Purecel, noii reprezentanţi ai statului în CA-ul Telekom, selectaţi şi numiţi după criterii netransparente de noul ministru Augustin Jianu, ar fi avut în perioada care a precedat şedinţa de board din 25 aprilie întâlniri cu reprezentanţi ai Telekom în încercarea de a obţine date despre ce se întâmplă în cadrul grupului, pe care să le ofere apoi şi ministrului.

„Reprezentanţii statului încearcă să înţeleagă ce se întâmplă. Şi ministrul a solicitat date pentru că nu avea suficiente elemente pentru a analiza situaţia Telekom“, a declarat pentru ZF o sursă apropiată discuţiilor.
Boloş, Vlad, Matei şi Purecel - patru persoane angajate la companii sau instituţii de stat despre care nu există date care să arate că ar avea experienţă în industria de comunicaţii, au fost numite în februarie în CA-urile Telekom.

Conform informaţiilor ZF, între fosta echipă de reprezentanţi ai statului în CA-ul Telekom, numită de fostul cabinet Cioloş, şi cea actuală, numită de Grindeanu / Dragnea, nu a avut loc nicio întâlnire, în care să fie transferate informaţii şi oferite date despre principalele teme de urmărit în cadrul grupului Telekom, astfel încât să existe o continuitate în discuţiile cu Deutsche Telekom şi OTE.

De altfel, noul ministru Jianu nici măcar nu i-ar fi anunţat pe foştii reprezentanţi ai statului că au fost „concediaţi“, potrivit datelor ZF. Maniera de schimbare a oamenilor statului din CA-ul Telekom arată precaritatea procedurilor de la nivelul Ministerului Comunicaţiilor în ce priveşte gestionarea participaţiilor la nivelul a diferite companii, dar şi faptul că după fiecare schimbare politică statul o ia practic de la zero în discuţiile cu ceilalţi acţionari ai Telekom, grupurile Deutsche Telekom şi OTE, reducând-şi astfel şansele de a-şi urmări mai bine interesele.

Dintre cei patru oameni noi numiţi de Jianu la Telekom doar Ciprian Boloş - care este director de strategie la compania de stat Poşta Română, pare a avea o experienţă relevantă anterioară în mediul privat, la o serie de companii din Londra.
Boloş, Vlad, Matei şi Purecel îi înlocuiesc pe Anca Georgescu, fost director de HR al grupului Telekom, Bogdan Voicu - fost director de achiziţii al grupului Telekom, şi Florin Furdui - country manager al Portland Trust - unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, cu experienţă şi în comunicaţii, care fuseseră numiţi în boardul Telekom de fostul ministru Marius Bostan în decembrie 2015.
Ministerul Comunicaţiilor şi Guvernul României nu au răspuns solicitărilor ZF de a oferi informaţii des¬pre procedura de selecţie a celor patru reprezentanţi din CA-ul Tele¬kom şi despre experienţa lor profe¬sio¬nală. Reprezentanţii Guvernului şi ai Ministerului Comunicaţiilor nu au răspuns nici solicitărilor ZF, transmise în data de 24 aprilie, de a oferi detalii despre obiectivele urmărite de stat în cadrul proiectului de restructurare al Telekom România.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO