Business Hi-Tech

Preţul mediu al unui smartphone vândut în România a depăşit 200 de euro, + 13% faţă de 2017

Preţul mediu al unui smartphone vândut în România a...

Autor: Roxana Rosu

31.08.2018, 00:00 164

Piaţa de smartphone-uri a înregistrat în primul semestru o creştere de circa 40% în valoare, cel mai mare avans din ultimii trei ani, pe fondul achiziţiei de terminale mai scumpe, cu durată a bateriei mai mare, potrivit Avenir Telecom, unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane, accesorii de telefoane mobile şi servicii de telecomunicaţii din România şi subsidiara locală a grupului francez Avenir Telecom.

Evoluţia pieţei a fost determinată de schimbarea comportamentului utilizatorilor, care au început să se orienteze spre telefoane mai scumpe, dar şi de creşterea consumului la nivel general şi de noua strategie a producătorilor, care au lansat în piaţă mai multe modele de telefoane din segmentele middle şi high.

Astfel, preţul mediu al smartphone-urilor vândute în România a depăşit în primul semestru din acest an valoarea de 200 euro, în creştere cu peste 13% faţă de preţul mediu înregistrat anul trecut. Din punct de vedere numeric, jucătorii din piaţa de comunicaţii estimează o creştere de 10%, depăşind pragul de 1,6 milioane de bucăţi. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO