Business Hi-Tech

Preţul modulelor de memorie creşte cu 20-30% după un incendiu în China

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

08.09.2013, 21:11 1695

Preţul modulelor de memorie pentru computere, smartphone-uri şi tablete a urcat cu 19 până la 30% - până la un nivel record pentru ultimii trei ani - după ce un incendiu a determinat blocarea producţiei de la fabrica din Wuxi, China a SK Hynix, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, scrie Bloomberg.

Preţul cipurilor de memorie a urcat cu 19% după ce Hynix a anunţat că îşi va întrerupe producţia din Wuxi până la remedierea problemelor. Preţul unui modul de memorie DRAM DDR3 de 2GB a crescut de asemenea cu 30%, cea mai mare creştere din septembrie 2010 până în prezent.

„Când iei de pe piaţă 15% din capacitatea de producţie impactul este unul semnificativ”, a comentat Betsy Van Hees, analist la compania Wedbush Securities din San Francisco. Cele mai mari probleme cu livrările de module de memorii nu vor fi resimţite de Apple sau Samsung, care au contracte pe termen lung, ci de producătorii chinezi de mobile şi tablete, potrivit analiştilor.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24