Business Hi-Tech

Primii ochelari inteligenţi produşi de către Intel şi Luxottica vor fi anunţaţi în 2015

Primii ochelari inteligenţi produşi de către Intel şi...

Autor: Dorian Prodan

04.12.2014, 17:07 619

Acum două zile, un zvon a afirmat că gigantul procesoarelor Intel se va alia cu Google şi se va implica în dezvoltarea viitoarei versiuni a ochelarilor inteligenţi Glass. Parteneriatul cu Google nu este însă singura cale prin care Intel intenţionează să exploateze potenţialul unei pieţe de accesorii care abia acum se naşte, compania fiind implicată şi într-un parteneriat similar cu celebrul producător de ochelari Luxottica prin care se urmăreşte dezvoltarea unor noi tipuri de ochelari inteligenţi.

Chiar dacă nu purtaţi ochelari, fie ei de vedere sau soare, sau nu sunteţi interesat de segmentul scump al acestei pieţe, numele Luxottica ar trebui să vă fie cunoscut deoarece compania este deja un partener Google şi s-a implicat în proiectul Google Glass. Compania italiană este proprietara unor mărci celebre precum Ray-Ban, Oakley sau Persol, produce modele care sunt vândute şi sub alte nume precum Prada, Chanel sau Burberry şi este cel mai mare producător de ochelari şi rame pentru ochelari din lume.

Noul parteneriat a fost dezvăluit de către New York Times, iar informaţia a fost între timp confirmată de către directorul executiv al companiei Luxottica.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO