Business Hi-Tech

Primul smartphone din lume pentru nevăzători

Primul smartphone din lume pentru nevăzători

Autor: Ştefan Stan

27.04.2013, 11:02 235

În ciuda tuturor avantajelor oferite de smartphone-uri, telefoanele încă au deficienţe, mai ales pentru cineva care are probleme serioase de vedere, scrie Mashable.

În timp ce aplicaţii precum Siri, sau SayText, oferă un grad ridicat de asistenţă, Sumit Dagar, un dezvoltator IT, a avut o idee pentru o soluţie mai eficientă: un smartphone special pentru persoanele nevăzătoare.

Telefonul, care încă nu a fost numit oficial, are un ecran din grille de pini, care se mişcă în sus şi în jos, pentru a forma semne ale alfabetului Braile, de câte ori este primit un SMS sau un email. Telefonul va folosi tehnologia Shape Memory Alloy, aşa că, de câte ori se extinde un pin, “ţine minte” de unde a plecat, şi se întoarce la poziţia iniţială.

Într-un interviu acordat publicaţiei Times of India, Dagar descrie telefonul drept “primul smartphone Braile, mai mult un prieten decât un telefon”.

Ideea i-a venit lui Dagar în urmă cu trei ani, în prezent colaborând cu o Institutul Indian de Tehnologie din Delhi pentru prototipul smartphone-ului. Echipa care lucrează la dezvoltarea aparatului speră să lanseze telefonul până la sfârşitul lui 2013, la un preţ de 185 de dolari.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO