Business Hi-Tech

Producătorul de fibră optică Prysmian a primit 7,5 mil. euro ajutor de stat pentru un centru de excelenţă IT la Slatina

Producătorul de fibră optică Prysmian a primit 7,5...

Autor: Mirabela Tiron

10.03.2023, 07:40 694

Producătorul de cabluri electrice şi de fibră optică Prysmian din Slatina, parte a grupului italian Prysmian, a primit ajutor de stat de 7,5 mil. euro prin schema HG322/2017, prin care îşi va finanţa un proiect în valoare de 12,5 milioane de euro.

Prysmian vrea să dezvolte un centru de excelenţă IT la Slatina. Planul este de a angaja 120 de persoane, din care 50 de proaspăt absolvenţi de la facultăţi tehnice şi economice care vor intra într-o academie plătită cu normă întreagă pe o perioadă trei luni, dedicată SAP, infra­structurii şi celorlalte aplicaţii de business ale companiei. „Am finalizat deja procesul de admitere pentru primii 20 de noi colegi IT şi aşteptăm cu nerăbdare să primim aceşti 50 de proaspăt absolvenţi dornici să înceapă această călătorie care începe la Slatina, dar care are o dimensiune cu adevărat globală. (...) S-a decis să deschidem în România deoarece filiala noastră este un flagship important pentru grup, unde am reuşit să obţinem rezultate de business remarcabile în ultimul deceniu“,  a declarat pentru ZF Verrati Giampaolo, director de resurse umane la Prysmian România.

Fabrica Prysmian din Slatina este cea mai mare fabrică a întregului grup, în 2021 a raportat afaceri de 1,35 miliarde de lei (287 mil. euro) şi avea 1.200 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO