Business Hi-Tech

Producătorul de jocuri Gameloft caută 250 de oameni pentru centrele din Bucureşti şi Cluj

Producătorul de jocuri Gameloft caută 250 de oameni pentru centrele din Bucureşti şi Cluj

Autor: Magraon Andreea

16.09.2010, 23:35 544

Producătorul de jocuri pentru console şitelefoane mobile Gameloft angajează 250 de persoane pentru centreledin Bucureşti şi Cluj pe posturi precum testeri, programatori, darşi tehnicieni sau artişti.

"Am început recrutarea în martie. Căutăm şi persoane care săaibă experienţă în producţia 3D", a declarat pentru ZF Paul Friciu,manager general al Gameloft România. În principal sunt căutaţiabsolvenţi ai facultăţilor de automatică şi electronică, dar şi dematematică sau arte. Aceştia din urmă sunt recrutaţi pentru parteade design a jocurilor.

Potrivit lui Friciu, de la începutul recrutării au fost angajaţi50 de persoane şi se mai doreşte angajarea a încă 200 în Capitală.Compania, care anul trecut a obţinut în România un profit brut de227.112 euro la afaceri de 6,37 milioane de euro, se află în plinădezvoltare.

În august Gameloft a deschis un nou sediu la Cluj, unde momentanlucrează 14 angajaţi. Potrivit lui Paul Friciu, producătorul dejocuri doreşte să mai angajeze încă 50 de persoane în acest oraş.Managerul Gameloft susţine că tinerilor angajaţi le sunt oferiteprograme de training, iar cei care fac practică în cadrul companieipot fi angajaţi de producătorul de jocuri.

"Momentan nu mai intenţionăm să deschidem un nou sediu în ţară.Pentru România e bine aşa până acum, cu două sedii", a declaratFriciu, care a mai spus că în Bucureşti mai trebuie însă căutatăîncă o clădire deoarece echipa Gameloft a crescut. În ceea cepriveşte salariile, acestea pot varia în funcţie de poziţie şi deexperienţă, între 250 de euro şi 2.000 de euro, susţine Friciu.

Gameloft este prezentă pe piaţa din România din anul 1999, cânda fost inventată, având sediul central la Paris. Compania are optstudiouri de producţie, printre care şi România. Celelalte statesunt SUA, Canada, Franţa, China, Japonia, Italia şi Bulgaria.

Industria IT este printre singurele care fac angajări pe timp decriză, în contextul în care în alte domenii se fac restructurări.Printre cei mai mari angajatori de pe piaţa locală rămân companiilemari de IT precum IBM, HP sau Oracle. De asemenea, o altă companiecare se află în plină extindere pe piaţa din România este Pentalog,unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de consultanţă şidezvoltare software. Compania angajează 50 de persoane în centreledin Braşov şi Iaşi în principal şefi de proiect, business analiştişi programatori seniori. În prezent, Pentalog are 350-400 deangajaţi în România şi 550 la nivel de grup şi intenţionează canumărul acestora să atingă 600 până la sfârşitul anului. Compania,prezentă pe piaţa românească din 1999, a raportat anul trecut ocifră de afaceri cu 50% mai mare, la aproape 13,5 milioane de euro,şi pentru acest an estimează afaceri de 16-17 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO