Business Hi-Tech

Producatorul de soft de navigatie Route 66 isi dubleaza personalul

Producatorul de soft de navigatie Route 66 isi dubleaza personalul

Oana Ciobotaru, PR assistant Route 66 Romania: "Pe termen lung, Route 66 intentioneaza sa isi extinda activitatea de cercetare-dezvoltare la Brasov, compania achizitionand o noua cladire unde vor putea lucra inca 350 de angajati."

16.08.2007, 20:51 50

Route 66 Romania, divizie locala a companiei olandeze Route 66, cel mai mare producator de software de navigatie prin satelit din Europa, intentioneaza sa-si dubleze forta de munca de la 50 la aproximativ 100 de oameni, a declarat pentru ZF Oana Ciobotaru, PR assistant al companiei. Compania cauta programatori si operatori helpdesk.
"Oferta de locuri de munca a firmei Route 66 se adreseaza atat programatorilor cu experienta, extinderea activitatii companiei ducand la crearea a 26 de posturi de Senior Software Developer, cat si tinerilor absolventi, fara experienta. Pentru acestia compania are disponibile in prezent 12 posturi", a precizat Ciobotaru.
Route 66 mai ofera locuri de munca in cadrul departamentului Helpdesk, pentru absolventii facultatilor de limbi straine, dar si trei posturi in cadrul departamentelor de DTP (Desktop Publishing) si Technical Writing.
Incepand cu 1999, divizia locala gestioneaza toate activitatile de cercetare si dezvoltare (R&D) ale companiei Route 66. Echipa de programatori a sucursalei din Romania este alcatuita in prezent din 50 de persoane care lucreaza in cadrul unui Centru R&D Software din Brasov.
"In 2005, Route 66 a investit peste 5 mil. euro in amenajarea centrului si dotarea acestuia cu echipamente hardware si software", a declarat Ciobotaru.
"In cadrul acestui centru isi pot desfasura activitatea 150 de angajati. Pe termen lung, Route 66 intentioneaza sa isi extinda activitatea de cercetare-dezvoltare la Brasov, compania achizitionand o noua cladire unde vor putea lucra inca 350 de angajati."
Noul centru ar putea fi operational cel mai devreme anul viitor.
Actuala echipa de programatori este organizata in zece departamente care realizeaza interfete grafice, proceseaza baze de date geografice, realizeaza algoritmi de rutare si dezvolta aplicatii pentru PDA-uri.
Ciobotaru a mai spus ca, deoarece activitatea companiei in Brasov este orientata in special pe partea de R&D, finantarea provine din partea filalelor de vanzari si marketing din Amsterdam, St. Louis (Statele Unite) si Shanghai.
Gama de produse Route 66 cuprinde solutii software de navigatie pentru PDA-uri (Navigate 7) si smart-phone-uri (Mobile 7), dar si solutii dedicate hardware/software.
Anul acesta, compania a lansat impreuna cu Nokia o aplicatie de navigatie pentru telefonul Nokia 6110 Navigator, ce dispune de un modul GPS integrat.
"Acoperirea pentru Romania este redusa in acest moment, datorita faptului ca procesul de cartografiere pentru Europa de Est nu este definitivat si nu dispunem de datele geografice complete", a declarat Ciobotaru.
Oficialul companiei a precizat ca urmeaza ca Route 66 sa puna la dispozitia utilizatorilor o harta completa pentru Romania si pentru Europa de Est, insa data lansarii depinde de partenerul NAVTEQ, care furnizeaza datele geografice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO