Business Hi-Tech

Producătorul de software TotalSoft, afaceri de peste 31 mil. euro în 2022, plus 26%. „Veniturile recurente au reprezentat în 2022 aproximativ 60% din cifra de afaceri”

Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft.

Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft.

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.03.2023, 12:43 188

Producătorul de software TotalSoft, unul dintre cei mai importanţi jucători de profil de pe piaţa locală, a închis anul 2022 cu afaceri de peste 31 de milioane de euro, în creştere cu peste 26% comparativ cu anul precedent, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. În acelaşi timp, TotalSoft şi-a mărit numărul de angajaţi ca urmare a recrutării constante de noi talente pentru a susţine ritmul de creştere.

„Rezultatele financiare ale TotalSoft reflectă o strategie atent construită, susţinută de o echipă de specialişti şi de investiţiile continue în soluţiile noastre principale. (...) Acest lucru se poate observa în satisfacţia şi încrederea clienţilor şi partenerilor noştri, atât locali, cât şi externi. Am crescut an de an, iar acest lucru ne determină să continuăm în direcţia integrării de noi tehnologii în produsele existente, să investim în dezvoltarea de noi soluţii, să atragem parteneriate de calitate şi noi talente care să rezoneze cu valorile companiei”, a spus Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft.

Anul trecut, TotalSoft a investit aproximativ 5 milioane de euro în dezvoltarea de produse, cu 13% mai mult decât în 2021, concentrându-se în acelaşi timp pe atragerea de noi parteneri. De asemenea, veniturile recurente au reprezentat în 2022 aproximativ 60% din cifra de afaceri.

În 2022, compania a înregistrat o creştere constantă pe toate diviziile de business, cele mai mari creşteri fiind generate de soluţiile Charisma Financial Services, Charisma HCM şi Charisma ERP. „Astfel, soluţia Charisma Financial Services a înregistrat o creştere semnificativă faţă de anul 2021, alimentată de dezvoltarea unor noi proiecte pentru clienţi externi şi de implementarea unor soluţii privind raportări legale, cum ar fi IFRS şi SAF-T. Această soluţie emblematică a crescut amprenta TotalSoft pe pieţele externe, Charisma Financial Services fiind utilizată non-stop, în întreaga lume.”

Pe de altă parte, Charisma ERP şi Charisma HCM au contribuit la creşterea de anul trecut prin intermediul proiectelor derulate în special în domeniile producţiei, distribuţiei, serviciilor şi construcţiilor.

„În 2022, TotalSoft a investit într-o nouă generaţie de soluţii Charisma ERP şi Charisma HCM, care includ noi tehnologii şi funcţionalităţi, şi a dezvoltat peste 200 de proiecte pentru clienţii existenţi, în vederea alinierii aplicaţiei la raportarea legală (de exemplu, SAF-T, e-Facturare, e-Transport).”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO