Business Hi-Tech

Producătorul german de soluţii software SAP, cu 640 de angajaţi în România, lansează un program de recrutare şi onboarding pentru refugiaţii din Ucraina. Compania vrea să atragă specialişti în cadrul SAP România, Germania, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Polonia şi Slovacia

Producătorul german de soluţii software SAP, cu 640 de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.03.2022, 12:55 100

Producătorul german de soluţii sofware de business SAP, unul dintre cei mai puternici jucători europeni din industria de tehnologie, cu aproximativ 640 de angajaţi pe piaţa din România, anunţă lansarea unui program de recrutare şi onboarding cu scopul de a-şi alinia poziţiile vacante din reţeaua sa la nevoia crescută de locuri de muncă pentru refugiaţii din Ucraina, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Compania vrea să atragă, să identifice oamenii potriviţi dintre refugiaţii calificaţi şi să le ofere oportunităţi de angajare adecvate în cadrul SAP, în ţări precum România, Germania, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Polonia şi Slovacia.

„(...) Mizăm pe faptul că unele dintre posturile noastre vacante vor fi potrivite pentru o parte dintre cei care fug în acest moment de tragedie. Făcând tot ce putem pentru a accelera procesul de recrutare, putem începe să oferim acestor oameni siguranţă şi sprijin, integrându-i în familia SAP”, a spus Cawa Younosi, şejul proiectului şi Global Head of People Experience în cadrul SAP.

Rolurile disponibile includ funcţii de inginerie software, vânzări, pre-vânzare, consultanţă şi funcţii de suport, cum ar fi HR şi finanţe. Ca parte a iniţiativei SAP „Pledge to Flex”, angajaţii pot lucra şi în mod flexibil. Astfel, dacă sunt recrutaţi, angajaţii ucraineni care au fost nevoiţi să se mute din cauza conflictului în curs vor beneficia şi de suportul unui coleg, sprijin pentru sănătate mintală, cursuri tehnice dedicate şi de învăţare limbi străine, pachete pentru îngrijirea copiilor (în unele ţări) şi opţiuni de plată în avans.

„Această decizie este cea mai recentă dintr-o serie de mecanisme de sprijin pe care SAP le-a demarat cu scopul de a ajuta la criza umanitară. Angajaţii companiei s-au implicat deja în oferirea de adăposturi pentru aproximativ 4.000 de refugiaţi din Ucraina, în ţările vecine”, au mai transmis reprezentanţii SAP.

Înfiinţată în 2002, SAP România, subsidiara locală a producătorului german, a închis anul 2020 – ultimul an pentru care există date publice – cu afaceri de 431,8 milioane de lei, înregistrând o scădere de aproximativ 16%, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

În prezent, circa 600 de companii din România utilizează soluţiile SAP, din industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii active pe plan local sunt clienţi SAP, potrivit reprezentanţilor companiei.

La nivel de grup, SAP are peste 440.000 de clienţi în 180 de ţări, iar aproximativ 77% dintre toate tranzacţiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO