Business Hi-Tech

Producătorul român de software Bitdefender a cumpărat o companie olandeză de tehnologie şi continuă extinderea internaţională

Producătorul român de software Bitdefender a cumpărat...

Autor: Ioana Matei

24.10.2018, 12:37 496

Producătorul românesc de soluţii de securitate informatice Bitdefender a anunţat achiziţia companiei olandeze RedSocks, anunţ care marchează prima achiziţie a unei companii de tehnologie de către cea mai mare companie românească de software.

„Bitdefender investeşte în protecţia suplimentară a clienţilor şi îşi completează portofoliul de soluţii de securitate cu noi tehnologii capabile să contracareze, la nivel de reţea, ameninţări informatice avansate”, spune anunţul referitor la achiziţia companiei olandeze de tehnologie RedSocks, făcut astăzi.

Potrivit reprezentanţilor Bitdefender, achiziţia companiei olandeze RedSocks Security BV face parte din strategia de fuziuni şi achiziţii a producătorului românesc de soluţii de securitate informatică şi are rolul de a extinde portofoliul de soluţii în zona de securitate a reţelelor şi de monitorizare a ameninţărilor informatice complexe. Reprezentanţii Bitdefender nu oferă detalii referitoare la valoarea tranzacţiei însă, potrivit platformei zoominfo.com, afacerile companiei olandeze se plasează la aproximativ  8,6 milioane de dolari anual.

Tranzacţia dintre cele două părţi, asistată de I5 Invest Gmbh, a avut loc în 11 octombrie şi include tehnologiile, produsele, portofoliul de clienţi şi parteneri şi angajaţii RedSocks – consultanţi de relaţii cu clienţii şi ingineri specializaţi în monitorizare de trafic şi incidente la nivel de reţea.

„Soluţiile Bitdefender şi cele ale RedSocks sunt complementare, iar Bitdefender poate oferi acum clienţilor săi protecţie în faţa celor mai avansate ameninţări informatice, inclusiv la nivel de reţea” descriu reprezentanţii companiei motivele care au stat în spatele deciziei de achiziţie a companiei cu origini olandeze.

Producătorul român de software Bitdefender a cumpărat o companie olandeză de tehnologie şi continuă extinderea internaţională

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO