Business Hi-Tech

Profesorii din mediul rural cred că principalul beneficiu al pandemiei a fost îmbunătăţirea abilităţilor digitale ca urmare a şcolii online, dar 6 din 10 spun că principala problemă întâmpinată a fost conexiunea slabă la internet

Profesorii din mediul rural cred că principalul...

Autor: Roxana Rosu

17.01.2022, 11:59 61

Aproximativ 68% dintre profesorii din mediul rural spun că îmbunătăţirea abilităţilor digitale este principalul lor beneficiu în urma desfăşurării multor ore online din cauza pandemiei, în timp ce principala problemă întâmpinată a fost conexiunea slabă la internet (61%), conform unui sondaj desfăşurat de World Vision România şi Fundaţia Vodafone România.

De asemenea, profesorii de la ţară spun că în această perioadă şi-au cunoscut mai bine elevii şi condiţiile în care trăiesc aceştia (32%), dar şi faptul că elevii au continuat să înveţe chiar dacă le-a fost greu (61%), arată acelaşi sondaj.

De asemenea, 19% dintre profesori simt că s-au apropiat mai mult de elevi în pofida distanţării fizice, iar 16% dintre profesori au apreciat faptul că elevii şi-au ţinut camerele deschise în timpul orelor online.

În ceea ce priveşte provocările, pe lângă calitatea internetului, profesorii au enumerat oboseala lor şi a elevilor după multe săptămâni de şcoală online (40%), faptul că elevii erau adesea cu camerele închise (31%), lipsa de control asupra activităţii elevilor din timpul orei (27%) şi faptul că profesorii aveau mai multe sarcini în acelaşi timp (27%).

Un procent de 12% dintre profesori spun că nu au avut tehnologia necesară pentru a preda online, iar acelaşi procent afirmă că le-a fost dificil să creeze conţinut digital pentru că nu ştiau să facă acest lucru. Pentru 9% dintre profesori a fost dificil să menţină liniştea în condiţiile în care propriii copii erau acasă, iar 7% nu s-au simţit deloc confortabil să folosească tehnologia necesară predării online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO