Business Hi-Tech

Profitul Lenovo a crescut cu 38%, impulsionat de vânzările de PC-uri şi smartphone-uri

Profitul Lenovo a crescut cu 38%, impulsionat de...

Autor: Ioana Nita

07.11.2013, 19:43 387

Profitul net al Lenovo, cel mai mare producător de calculatoare din lume, a crescut în perioada iulie-septembrie cu 38% faţă de acelaşi interval al anului trecut, la 219,7 milioane de dolari, datorită majorării cotei de piaţă la nivel global pe segmentele PC şi smartphone-uri, scrie Bloomberg. Rezultatul net înregistrat de compania chineză a depăşit cu mult prognozele analiştilor care au estimat un profit net mediu de 202,7 milioane dolari pentru agenţia americană de presă.

Lenovo a avut cea mai mare creştere a livrărilor de PC-uri dintre primii cinci producători de calculatoare din lume, într-o perioadă în care industria de profil a scăzut cu 7,8% din cauza reducerii vânzărilor de computere tradiţionale, potrivit datelor companiei de cercetare IDC.

Directorul executiv al Lenovo Yang Yuanqing a reuşit să crească profitul companiei prin extinderea afacerii către dispozitivele mobile, intrând astfel în competiţie cu Apple şi Samsung. „Creşterea profitului se datorează în mare parte diviziei de smartphone-uri şi managementului costurilor“, a spus Jenny Lai, analist la grupul financiar HSBC. Veniturile Lenovo din vânzarea smartphone-urilor au crescut cu 13% între iulie şi septembrie, la 9,77 mld. dolari.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.11.2013

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO