Business Hi-Tech

Profitul Microsoft bate estimările de pe Wall Street creşte surprinzător, propulsat de divizia cloud Azure. Microsoft tocmai a anunţat o rundă de 10,000 de concedieri

Profitul Microsoft bate estimările de pe Wall Street...

Autor: Ştefan Stan

25.01.2023, 09:26 299

Profitul Microsoft din al doilea trimestru a depăşit estimările analiştilor, ajutat de divizia de servicii cloud Azure, chiar dacă cererea de software pentru calculatoare personale şi pentru companii a scăzut, potrivit Bloomberg. 

Profitul ajustat a fost de 2,32 dolari pe acţiune în perioada încheiată la 31 decembrie, iar vânzările globale au crescut cu 2%, la 52,7 miliarde de dolari, a precizat compania într-un comunicat.

Analiştii estimau un profit de 2,30 dolari pe acţiune şi venituri de 52,9 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj Bloomberg. În cadrul afacerii de cloud-computing Azure a Microsoft, foarte urmărită, vânzările au crescut cu 38%, comparativ cu previziunile pentru o creştere de 37%.

"Mica ratare a previziunilor Microsoft privind veniturile din cloud este probabil doar o reflexie a noii realităţi economice cu care se confruntă companiile şi nu un semn prevestitor a ceva mai rău", a declarat Bob O'Donnell, analist şef la TECHnalysis Research.

Acţiunile Microsoft au crescut iniţial cu 4% după rezultate, înainte de a se inversa şi de a scădea cu 1%, până la 239,58 dolari, în tranzacţiile ulterioare orelor de tranzacţionare. Acţiunile au scăzut cu 18% în ultimele 12 luni.

Microsoft s-a alăturat altor mari companii de tehnologie care au recurs la concedieri pentru a trece peste vremuri mai grele, anunţând săptămâna trecută că va reduce peste 10.000 de locuri de muncă.

Segmentul cloud este din nou în centrul atenţiei după succesul viral al chatbot-ului ChatGPT, care răspunde la întrebări generale într-un limbaj simplu, folosind inteligenţa artificială. Robotul este o creaţie a startup-ului OpenAI, în care Microsoft investeşte masiv şi care necesită servicii intense de cloud computing.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO