Business Hi-Tech

Profitul Softelligence s-a înjumătăţit anul trecut

Profitul Softelligence s-a înjumătăţit anul trecut

Autor: Ioana Nita

04.05.2017, 00:00 193

Compania locală Softelligence, spe­cializată în furnizarea de soluţii software de business, a înregistrat anul trecut un profit net de aproape 400.000 lei, în scădere cu circa 50% faţă de 2015, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

În 2015 profitul s-a situat la 818.000 lei, aproape în stag­nare (0,8%) faţă de anul precedent.

Cifra de afaceri netă a crescut în schimb anul trecut cu aproximativ 50%, la 13,9 milioane lei (3,1 milioane euro). Softelligence oferă soluţii IT în regim outsourcing – dezvoltă soluţii software de business personalizate pe diferite platforme IT, precum şi o soluţie proprie, numită FinTech OS, destinată jucătorilor din pieţele financiare. Cererea tot mai mare din ultimii ani pentru soluţii soft­ware de business de tip BI (business intelli­gence) şi pentru analiză de date (analytics) a fost principalul motor de creştere pentru companie.

În acelaşi timp, Softelligence a investit în dezvoltarea propriei plat­forme software (FinTech OS) pen­tru a-şi asigura creşterea pe termen lung.

Compania şi-a bugetat afaceri de peste 5 milioane de euro pentru anul în curs şi atingerea pragului de 10 mil. euro până în 2018. Soluţia FinTech OS este deja folosită de jucă­tori mari din industria bancară şi de asi­­gurări precum ING Bank, Idea Bank, NN sau Allianz. Prin interme­diul platformei  FinTech se gestio­nea­ză peste 2 milioane de tranzacţii lunar.

Platforma permite companiilor care activează în industria financiară să-şi eficientizeze activitatea prin digitalizarea principalelor operaţiuni de business. Astfel, acestea pot îmbunătăţirea experienţei de utilizare a clienţilor şi automatiza procesele de back-end. În plus, ele au la dispoziţie şi o platformă API dedicată pentru bănci şi asigurători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO