Business Hi-Tech

Programul de robotică First Tech Challenge România aproape şi-a dublat numărul de concurenţi în primul sezon din 2019 şi a strâns peste 2.000 de elevi pasionaţi de robotică

Programul de robotică First Tech Challenge România...

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.03.2019, 18:05 271

În 2018 au participat peste 1.200 de elevi la concursul de robotică First Tech Challenge România.

Programul de robotică First Tech Challenge România a adunat în primul sezon de anul acesta peste 2.000 de elevi pasionaţi de tehnologie. Programul se află la cea de-a treia ediţie, iar în 2018 a înregistrat un număr de 1.200 de elevi, din 90 de licee din ţară.

First Tech Challenge România va organiza pe 23 martie Campionatul Naţional BRD First Tech Challenge România la Sala Polivalentă din Bucureşti şi îi va avea ca invitaţi pe Kip Thorne, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică, pe Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, şi pe Dana Războiu, fondatoarea Asociaţiei „Naţie Prin Educaţie”.

„Mă bucur foarte mult că vine în România (Hans Klemm -n.red.) şi că a fost de acord să le vorbească elevilor. Intrarea este liberă, deci oricine îşi doreşte să îl vadă şi să îl asculte este invitat să participe la Campionatul Naţional BRD First Tech Challenge Romania, sâmbătă, 23 martie”, a spus Dana Războiu.

First Tech Challenge oferă elevilor de liceu oportunitatea de a face performanţă într-un domeniu de viitor, dar şi ocazia de a cunoaşte oameni ale căror merite au fost recunoscute la nivel internaţional.

Conceptul a fost adus în România de Dana Războiu prin fundaţia Naţie prin Educaţie, care s-a înfiinţat pentru organizarea acestui concurs în România.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO