Business Hi-Tech

Protio, un start-up care combină imobiliarele cu tehnologia, caută bani pe SeedBlink

Protio, un start-up care combină imobiliarele cu...

Autor: Alexandra Cepăreanu

14.04.2022, 00:02 160

Start-up-ul pro-tech Protio, care a dezvoltat o platformă unde proprietarii de locuinţe le pot vinde mai rapid şi mai simplu, a început o campanie de finanţare pe platforma de investiţii în start-up-uri de tehnologie SeedBlink, prin care vrea să strângă o rundă seed de 1,5 mil. euro pentru a-şi extinde ecosistemul end-to-end pentru tranzacţii imobiliare.

Runda este susţinută de fondul de investiţii al antreprenorului român Călin Fusu - Neogen Capital în calitate de investitor principal cu 750.000 de euro. De asemenea, coinvestiţie din partea Genesis Ventures (din Grecia) şi a unei serii de business angels greci şi internaţionali, inclusiv Lars Rasmussen, cofondator al Google Maps.

Dezvoltat în Grecia, start-up-ul Protio este un prop-tech care îşi propune să reinventeze procesul de cumpărare şi vânzare de proprietăţi imobiliare, digitalizând întregul proces. Soluţia  tehnologică end-to-end pentru sectorul imobiliar este destinată pieţelor din Europa Centrală şi de Est cu rate ridicate de proprietate şi procese de vânzare învechite.

De asemenea, start-up-ul a avut o scalare rapidă, ajungând la venituri de peste 50.000 de euro la finalul anului 2021. Antonios Fiorakis, CEO şi cofondator al Protio, se află la al doilea start-up, având un exit în palmares  - Incrediblue, din care a ieşit în 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO