Business Hi-Tech

Care sunt provocările securităţii cibernetice în era 5G? Urmăriţi joi, începând cu ora 11,20, ce opinii despre acest subiect au reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Comunicaţiilor, ANCOM, Parlamentului şi ai companiei Ericsson în cadrul videoconferinţei ZF Cybersecurity Trends 2020

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Adrian Seceleanu

21.05.2020, 00:06 420

Reprezentanţi de vârf ai Ministerului Transporturilor şi Comunicaţiilor, ai Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, ai Comisiei IT&C din cadrul Parlamentului României vor dezbate, joi, alături de reprezentanţi din industrie subiectul securităţii cibernetice în era 5G, în cadrul unui panel care va avea loc în cadrul videoconferinţei ZF Cybersecurity Trends 2020.

Invitaţii din cadrul panelul sunt: Eduard Lovin, vicepreşedinte, ANCOM; Pavel Popescu, deputat, secretar al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comu­nicaţiilor, Parlamentul României, Dragoş Preda, secretar de stat, Ministerul Transpor­turilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor şi Dragoş Mircea Rebegea, Country Manager, Ericsson România. Panelul dedicat acestui subiect este programat să înceapă la ora 11,20 în timp ce conferinţa va demara la ora 9,30.

Temele de discuţie abordate în cadrul panelului dedicat securităţii cibernetice în contextul 5G sunt urmatoarele: Care sunt ameninţările şi riscurile 5G asupra securităţii cibernetice? Care este impactul tehnologiei 5G asupra strategiei şi abordării naţionale de securitate cibernetică? Ce reprezintă 5G Toolbox? În ce măsură o abordare comună 5G, care este propusă prin 5G Toolbox, poate contribui la asigurarea securităţii cibernetice a reţelelor 5G? Când ne putem aştepta la o clarificare a condiţiilor în care se va organiza licitaţia 5G din România? Cât de sigure sunt reţelele cu tehnologiile 2G, 3G, 4G etc. din România?

Videoconferinţa organizată de ZF are loc în contextul în care digitalizarea fulger prin care trece România pe toate palierele economiei şi societăţii de la debutul crizei fără precedent provocate de epidemia de Covid-19 a pus elevi, studenţi, profesori, angajaţi, companii şi instituţii mari şi mici alături de angajaţii şi clienţii lor în postura de a identifica dintr-odată metode de a lucra, colabora, învăţa, face business, încheia tranzacţii, obţine aprobări / depune acte de o manieră digitală.

Lucrul de acasă era deja testat şi funcţiona cu succes în unele industrii, dar niciodată întreaga structură a economiei şi societăţii nu a fost supusă unui test de o asemenea magnitudine.

Trecerea masivă în online a unor întregi familii, care folosesc de multe ori în comun aceeaşi reţea, şi pentru divertisment, şi pentru educaţie şi pentru muncă, ridică provocări semnificative din punctul de vedere al protecţiei şi securităţii datelor, în condiţiile în care atacatorii s-au trezit peste noapte, şi ei, că au milioane de ţinte către care să se îndrepte. Numărul celor vulnerabili online a crescut dramatic în contextul în care multe persoane care anterior au evitat platformele digitale au început să migreze, de nevoie, spre online, pentru a respecta regulile dure de distanţare socială din această perioadă.

ZF Cybersecurity Trends, eveniment care evoluează şi el acum într-un format adaptat situaţiei - de videoconferinţă, îşi propune să treacă în revistă principalele ameninţări informatice din această perioadă şi să prezinte ce soluţii sunt disponibile pentru companiile care sunt nevoite să ducă la un nou nivel eforturile de a-şi apăra datele şi infrastructurile fără a bloca businessul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO