Business Hi-Tech

PwC: Tehnologia 5G va mări productivitatea, contribuind cu 1,3 trilioane de dolari la PIB-ul global, până în 2030. Jumătate din sumă va fi generată de transformările sectorului de sănătate şi asistenţă socială

PwC: Tehnologia 5G va mări productivitatea, contribuind...

Autor: Roxana Rosu

08.02.2021, 10:18 105

Productivitatea şi eficienţa vor creşte ca urmare a utilizării tehnologiei 5G, care va schimba modul în care funcţionează multe sectoare economice, serviciile pentru consumatori şi competenţele angajaţilor, contribuind cu 1,3 trilioane de dolari la PIB-ul global până în 2030, arată un raport realiza de PwC.

”Estimările PwC arată că utilizarea tehnologiei 5G, alături de investiţiile în inteligenţa artificială (AI) şi Internet of Things (IoT), poate duce la optimizarea modelelor de afaceri, la produse noi şi servicii rapide şi eficiente, câştigurile urmând să accelereze începând din 2025, pe măsură ce aplicaţiile compatibile cu 5G vor deveni tot mai răspândite. Dincolo însă de oportunităţi, folosirea acestei tehnologii vine şi cu riscuri noi, ceea ce face esenţială revizuirea modului în care este abordată securitatea cibernetică, pentru siguranţa tuturor utilizatorilor: consumatori, companii şi societate”, a declarat Mircea Bozga, Partener Risk Assurance, PwC România.

Având în vedere amploarea potenţialului economic, raportul subliniază că fiecare organizaţie va avea nevoie de un plan pentru implementarea 5G în următorii de cinci ani, pentru a maximiza oportunităţile.

În acelaşi timp, adoptarea 5G va impune companiilor şi guvernului să ia în considerare noi abordări ale reglementărilor, concentrându-se asupra siguranţei în utilizarea tehnologiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO