Business Hi-Tech

Qualitance, companie românească din IT cu afaceri de 51 mil. lei în 2019, îl numeşte pe Mike Parsons la conducerea businessului

Mike Parsons

Mike Parsons

Autor: Cristina Bellu

01.05.2020, 10:58 836

Qualitance, companie internaţională de inovaţie, tehnologie şi inteligenţă artificială fondată de Ioan Iacob şi Radu Constantinescu în urmă cu zece ani în România, anunţă numirea lui Mike Parsons la conducerea operaţiunilor, ca parte a strategiei de extindere globală a companiei.

În noua structură de management, Ioan Iacob şi Radu Constantinescu rămân în boardul companiei, iar Radu Constantinescu preia poziţia de director general adjunct.

Mike Parsons s-a alăturat echipei în 2016, după ce start-up-ul său de experience design şi storytelling, LaunchPodium, a fost achiziţionat de către Qualitance. În cei patru ani de activitate în Qualitance, Mike Parsons s-a ocupat de dezvoltarea liniei de business de inovaţie, sprijinind compania în crearea propriilor metodologii şi framework-uri de lucru. El a făcut parte din echipa care a câştigat şi a derulat cele mai mari proiecte de acest tip pentru clienţi din top Fortune 500, precum IKEA şi Virgin, transmit reprezentanţii Qualitance

Anul trecut, Mike Parsons a fost catalizatorul extinderii internaţionale a companiei, prin dezvoltarea subsidiarelor din Australia şi SUA, care au  îmbunătăţit cu 20% cifra de afaceri a liniei de technology innovation şi au extins portofoliul companiei cu branduri precum Johnson&Johnson, NewsCorp, Ford şi Breville.

“În etapa Business 5.0, în care construim şi scalăm businessuri digitale, axându-ne pe dezvoltarea rapidă de soluţii digitale -  ajungând de la 0 la MVP în 10 săptămâni - în care includem componente de strategie, product design, psihologie comportamentală, growth marketing şi experience design, considerăm că Mike Parsons este liderul cel mai în măsură să conducă acest model de business la nivel internaţional“, spune Ioan Iacob, cofondator Qualitance.

Businessul Qualitance a ajuns în 2019 la 51,5 milioane lei (10,5 mil. euro). Linia de business de technology innovation a adus venituri totale de 16,9  milioane lei (3,5 mil. euro), din care 20% au fost generate de cele două subsidiare - Qualitance Australia şi Qualitance US.

În decembrie 2019, compania a atras o finanţare de 1.5 milioane de euro în urma unui plasament privat de obligaţiuni corporative, care din martie 2020 se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO