Business Hi-Tech

Qualitance discută cu americanii de la SolPass dezvoltarea unei soluţii de securitate IT bazate pe date biometrice

Angajaţii pot avea acces doar la anumite fişiere şi programe din sistemul IT, în funcţie de atribuţiile pe care le au şi de autorizările pe care le primesc.

Angajaţii pot avea acces doar la anumite fişiere şi programe din sistemul IT, în funcţie de atribuţiile pe care le au şi de autorizările pe care le primesc.

Autor: Ioana Nita

11.08.2015, 00:06 311

Compania locală Qualitance, specializată în furnizarea de servicii de consultanţă şi testare software, este în discuţii pentru a încheia un parteneriat cu firma SolPass din SUA pentru a implementa şi extinde soluţia de securitate IT cu acelaşi nume dezvoltată de compania americană pe baza tehnologiei biometrice.

„Suntem în discuţii avansate referitor la un parteneriat tehnologic. Ca­pabilităţile tehnologice ale Qualitance ne pun în poziţia de a susţine extinderea tehnologiei SolPass şi aplicaţiile acesteia“, a declarat Ioan Iacob, managing partner în cadrul Qualitance, com­panie care anul trecut a avut afaceri de 3 milioane de euro, din care 35% au provenit de pe piaţa americană.

Parteneriatul tehnologic nu vizează zona de recomericalizare, distribuţie şi licenţiere, ci presupune implementarea şi extinderea tehnologiei soluţiei SolPass şi a aplicaţiilor acesteia.

„În prezent am ajuns la acorduri de parteneriate cu 12 firme din SUA, Orientul Mjlociu şi Asia şi suntem în discuţii şi cu alte companii”, a precizat John Napoli, fondatorul şi CEO-ul SolPass. Compania, înfiinţată în oraşul american Denver, a dezvoltat o soluţie de verificare a identităţii, atât hardware şi software, prin intermediul căreia angajaţii unei companii se pot autentifica în sistemul IT doar pe baza informaţiilor biometrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO